DAP Geesteren de ‘hoofdsponsor’ van Doedel

15-10-2015 om 21:20 uur

De buddyhond van de Korenschoof heeft in Dierenartspraktijk Geesteren een ‘hoofdsponsor’ gevonden. De medewerkers en bewoners van de zorgboerderij in Reutum zijn daar oprecht blij mee, zo laten ze trots weten.

Doedel, zoals de labradoodle (kruising labrador en poedel) inmiddels gedoopt is, groeit als kool. Corné van der Bijl van DAP Geesteren: “We hoorden van dit leuke initiatief bij de Korenschoof en namen vervolgens contact met hen op om te kijken of wij misschien iets voor Doedel zouden kunnen betekenen. Dat bleek het geval en daarom is aangeboden hem vanaf nu, en zolang ‘ie er de buddyhond is, te voorzien van vaccinaties en dergelijke. De medische kant bij de verzorging van een hond, zeg maar.”

Doedel krijgt op dit moment een socialisatiecursus en de speelse pup is nog niet iedere dag bij de Korenschoof aanwezig, maar woont voorlopig bij een medewerkster en haar gezin om aan de omgang met (jonge) mensen te wennen. Uit onderzoek blijkt dat een dergelijke buddyhond rustgevend werkt, in het bijzonder bij kinderen die wat drukker zijn dan de meeste.

Het bericht DAP Geesteren de ‘hoofdsponsor’ van Doedel verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

dinsdag 23 april

9.2°

Ochtend 0.6°
Avond 6.8°
Nacht 5.5°
Min. 0.6°
Max. 10.6°

Zon op: 04:17 uur
Zon onder: 18:44 uur

Meer weer

Gebruikerslogin