STEVO 1 geeft overwinning weg, maar loopt wel uit op directe concurrentie

08-11-2015 om 18:00 uur

Het eerste elftal van STEVO gaf vanmiddag met 10 man in de 92e minuut de 0-1 voorsprong tegen AZC in Zutphen toch nog prijs. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet goed beoordeeld door keeper Roy Kreuwel en de bal ging via de kruin van een AZC-speler in de verre hoek in het doel.

De 1-1 was een flinke domper voor STEVO 1, omdat de overwinning heel dichtbij was en dat met een man minder in het veld. Thijs Nieuwmijer kreeg rood halverwege de 2e helft.

STEVO 1 zag na het wegzenden de bal twee keer op de paal gaan van de tegenstander en drie punten waren niet onverdiend geweest na afloop. De teleurgestelde gezichten in het Geesterse kamp klaarden zichtbaar op toen de uitslagen van de naaste belagers ten gehore kwamen. Zowel BWO als ook PH verloren hun wedstrijd en STEVO 1 kon hierdoor zelfs een punt uitlopen op de Almeloërs en Hengeloërs. Met de topper van volgende week tegen PH in het vooruitzicht een prettige gedachte.

STEVO 1 was vooraf tegen AZC gewaarschuwd dat het tegen een stugge tegenstander moest opboksen. In de beginfase leek het daar helemaal niet op. AZC had ontzag voor de koploper en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor STEVO 1. Tot aan de 20e minuut kon AZC geen potten breken. Toen eerst deed het van zich spreken met een pegel onderkant lat van het doel van Roy Kreuwel. Een waarschuwing voor STEVO 1 om bij de les te blijven en zichzelf niet in slaap te laten sussen. Niels Wigger kreeg hierna, in de 27e minuut, een goede kans om STEVO 1 op voorsprong te zetten. Uit een corner kopte hij de bal goed op doel, maar net tegen een speler van AZC aan op de doellijn. Het had zomaar de 0-1 kunnen zijn.

AZC kwam niet in verlegenheid van de kans van STEVO 1 en tot aan de 45e minuut wist het zelf nog drie goede mogelijkheden te scheppen. Vooral bij een corner in de 39e minuut en even daarna bij een uitstekende redding van Roy Kreuwel in de 40e minuut kwam STEVO 1 goed weg. De 0-0 bleef op de borden staan tot aan de rust.

Na de pauze was de eerste kans ook voor AZC. Met de hak van een tegenstander werd Roy Kreuwel bijna verrast. STEVO 1 moest even weer op stoom komen en deed dat onder andere door een uitstekende actie van Thijs Nieuwmeijer, die steeds goed door kwam. Ook Niels Wigger was af en toe met zijn onnavolgbare acties een plaag voor de AZC defensie. Maarten Gelhever, te gehaast en de bal hierdoor hoog over en Mark Voshaar uit een vrije trap, de bal naast het doel, kregen mogelijkheden in de beginfase van de 2e helft.

AZC leek terrein te verliezen ten opzichte van STEVO 1, maar kreeg weer geloof in eigen kunnen na de rode kaart voor Thijs Nieuwmeijer in de 60e minuut. Een sliding of uitglijder van hem op een AZC-speler werd als een grove overtreding aangemerkt door de leidsman. Verbazing alom bij de Geesterse spelers, maar niet bij de leiding. Thijs, die een prima partij speelde deze middag, mocht met rood vertrekken.

Wonderwel legde de man minder situatie STEVO 1 geen windeieren. De kansen bleven komen. Eerst had Tom van Bentheim alle pech dat de bal vanaf zijn voet in de 65e minuut op de paal belandde. Zeven minuten daarna ging de bal opnieuw op de paal van het doel van AZC. Nu uit een corner. Je kreeg nu toch het gevoel dat er wat te halen viel hier deze middag. STEVO 1 streed met 10 man voor 11 en het kwam dan ook niet onverdiend op 0-1.

Tom van Bentheim speelde zichzelf goed vrij in het 16-metergebied en met zijn linkerbeen haalde hij verwoestend uit. De bal vloog via de onderkant lat in het doel. De 0-1 achterstand was voor AZC het sein om een draaglijker resultaat uit de wacht te slepen. Dat dit eerst in de 92e minuut lukte was sneu voor STEVO 1. Roy Kreuwel kwam bij een voorzet vanaf links uit het doel en wilde de bal wegstompen voordat een AZC man de bal kon beroeren. Dat wegstompen mislukte en via de kruin van de tegenstander ging de bal in de verre hoek van het doel.

De doelman van de Geesternaren baalde vanzelfsprekend als een stekker, maar met zijn sterke optreden in dit seizoen valt hem dit foutje niet aan te rekenen. STEVO 1 blijft ondanks het gelijke spel koploper en penningmeester Leon Kroeze wrijft zich al weer stilletjes in de handen met het oog op de topper van komende zondag tegen PH. Ongetwijfeld zal De Peuverweide weer vollopen. Om 14.00 uur is de aanvang.

Het bericht STEVO 1 geeft overwinning weg, maar loopt wel uit op directe concurrentie verscheen eerst op Tubbergen.