Stop Afvalwater Twente

29-01-2016 om 01:00 uur

Stop Afvalwater Twente 

Een groep verontruste Twentse burgers zonder politieke voorkeur, met afgevaardigden vanuit verschillende Twentse dorpen, hebben begin december in Rossum een bijeenkomst gehouden over het starten van een burgerinitiatief.

Tijdens dit overleg is er een stuurgroep gevormd die zich gaat richten op het uitwerken van het beoogde initiatief, namelijk het starten van een petitie om aan te tonen dat er geen enkel draagvlak is onder de Twentse bevolking voor de afvalwaterinjecties die door de N.A.M. worden uitgevoerd in onze Twentse ondergrond. Het afvalwater is afkomstig van de aardolie winning in het Drentse Schoonebeek.

Door het verzamelen van zoveel mogelijk handtekeningen willen we minister Henk Kamp bewegen de verleende vergunning in te trekken.

De doelstelling: 
In het gebied waar het afvalwater geïnjecteerd wordt, wonen zorsquo;n 40.000 inwoners. Men heet zichzelf als doel gesteld om minimaal 20.000 handtekeningen te verzamelen. Hiermee toont men dan aan dat minimaal 50% van de bevolking tegen de waterinjecties is en er dus geen enkel draagvlak is. Ook kan de firma Royal HaskoningDHV dit resultaat dan meenemen in hun ldquo;onafhankelijkerdquo; onderzoek ldquo;Herafweging alternatieven verwerking productiewaterrdquo; dat ze op dit moment uitvoeren in opdracht van de N.A.M. 

Bezoek de website Stop Afvalwater Twente en teken de petitie!

Bron: Dorpsbelang Geesteren

Het weer

donderdag 18 april

11.1°

Ochtend 2.3°
Avond 8.2°
Nacht 6.7°
Min. 2.2°
Max. 11.5°

Zon op: 04:28 uur
Zon onder: 18:36 uur

Meer weer

Gebruikerslogin