Nieuwe exposities Aloysiusschool in verzorgingshuizen

26-01-2016 om 15:57 uur

Sinds deze week hangen er weer nieuwe exposities in de gangen van de Eschede, Eeshof, Borgstaete, Sniedershof, Brokelman te Tubbergen en De Aanleg te Geesteren.

Leerlingen van de 10 TOF scholen verzorgen om de beurt de exposities. Er hangen zo’n 80 wissellijsten in de verschillende gebouwen, waar in totaal een 240 kunstwerken in passen.

Er een uniek samenwerkingsverband tussen de Sint Maarten Zorggroep, Woningstichting en de Kunst- en Cultuurgroep van de TOF, waarbij de kinderen van de 10 basisscholen uit de gemeente Tubbergen exposities verzorgen in een appartementengebouw. De bewoners waren blij verrast dat er weer een nieuwe expositie te zien was in hun gebouw. Er is weer een grote diversiteit te bewonderen en de kinderen hebben er met zeer veel zorg aan gewerkt. Ze ervaren het allen als een grote eer dat je voor een appartementencomplex een expositie mag verzorgen.

De ICC’ers van de scholen hebben de nieuwe expositie ingericht. Deze cultuurcoördinatoren zorgen voor een gevarieerd kunst en cultuur aanbod op de eigen scholen. De 10 scholen werken zeer nauw samen en o.l.v. een bovenschoolse ICC’er stelt deze ICC-groep stelt zich ten doel het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige Vorming) een structurele plaats binnen het reguliere onderwijsprogramma te geven. Iedere ICC’er draagt zorg voor het kunst- en cultuur programma op de eigen school. Er wordt o.a. drama, toneel, beeldende kunstenaars aangeboden, maar ook erfgoed heeft een vaste plaats gekregen. Bovendien wordt nauw samengewerkt met verschillende cultuuraanbieders.

De Kunst- en Cultuurgroep van de TOF met Odyle Hams, Annemiek Willems, Nicole Welberg, Hélène van den Bulk, Trees de Witte, Lieske van Markfoort, Gartje Toenhake, Riet Brandehof, Annette Schothuis, Lidwien Oosterlaken, Anita Oude Geerdink, Jette Wienk, Milou Kooiker en Angelien Franke, gaat weer aan de slag om met een nieuwe ‘bikker’ (beeldend kunstenaar in de klas) werkstukken te maken.

Het bericht Nieuwe exposities Aloysiusschool in verzorgingshuizen verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 19 april

9.0°

Ochtend 7.2°
Avond 7.3°
Nacht 6.0°
Min. 5.8°
Max. 10.4°

Zon op: 04:25 uur
Zon onder: 18:38 uur

Meer weer

Gebruikerslogin