Record aan deelnemers carnavalsoptocht Papsleef’ndag

03-02-2016 om 17:47 uur

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Papsleef’ndag in Geesteren. De bijbehorende carnavalsoptocht start, zoals alle voorgaande jaren, komende zondag om 11.11 uur vanaf de basisschool.

De agenda van de lokale hoogheden, Prins Martin en zijn rechterhand Adjudant Bas, zal ongetwijfeld overvol zijn, maar wanneer de grote en befaamde carnavalsoptocht op Papsleef’ndag op de rol staat, is er natuurlijk wel ruimte voor het aanschouwen van de bonte stoet carnavalsvierders. Maandenlang is er hard gewerkt om op deze dag de sleutelhoogheid te laten zien wat carnaval voor velen betekend. Eensgezindheid, samenwerking en creativiteit worden dan via de straten van Geesteren aan de mensenmassa voorgeschoteld.

“Dit jaar hebben we weer een recordaantal aanmeldingen”, laat vorst Leon Oosterik weten. “Vooral bij de grote wagens is er veel animo voor de optocht.” De optochtcommissie kwam vorige week bij de wagenbouwers langs om de carnavalswagens te keuren en het deelnamebewijs met de daarbij behorende startnummers af te geven.

Geen alcohol tijdens de optocht

Oosterik: “Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met een streng beleid tegen alcohol in de optocht en ook dit jaar zal de organisatie hierop streng toezicht houden. Deelnemers en bestuurders van deelnemende voertuigen die gebruik maken van alcoholische drank worden uitgesloten van prijzen en uit de optocht verwijderd.” De organisatie gaat er vanuit dat de prinsenwagens hierin een voorbeeldfunctie hebben.

Het bericht Record aan deelnemers carnavalsoptocht Papsleef’ndag verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

donderdag 28 maart

8.6°

Ochtend 6.2°
Avond 9.3°
Nacht 7.6°
Min. 6.2°
Max. 10.7°

Zon op: 05:16 uur
Zon onder: 17:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin