‘Trieste gebeurtenis overschaduwt prachtige carnavalsoptocht’

06-02-2016 om 18:24 uur

Het ongeval van gisteravond, met de allereerste van bijna 20 praalwagens, was een grote domper op de 14e editie van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen.

DKW Vasse, de winnaar van vorig jaar, ging als eerste deelnemer van start. Kort na aanvang van de optocht is er, vanwege op dit moment nog onbekende reden, een deel van de carnavalswagen afgebroken. Dat deel is op enkele mensen uit het publiek terechtgekomen, die als gevolg hiervan gewond zijn geraakt. De organisatie ervan betreurt het ongeval ten zeerste. “Allereerst wensen wij te benadrukken dat ons medeleven en aandacht uitgaat naar de (direct) betrokkenen van het ongeval. Onze optocht is tenslotte een uitje voor plezier en dit is voor hen nu overschaduwd door deze trieste gebeurtenis.”

Na het ongeval waren de hulpdiensten en organisatieleden snel ter plekke. In overleg met de politie en burgemeester is vervolgens besloten om de optocht te hervatten en ook de aansluitende carnavalsfestiviteiten doorgang te laten vinden. “Deelnemers en publiek hebben hierdoor toch nog kunnen genieten van een prachtige optocht. Voor de prijsuitreiking heeft DKW Vasse ons laten weten zich uit piëteit richting de slachtoffers te willen onttrekken aan de jurybeoordeling, waardoor hen geen prijs is toegekend”, zo laat stichting TVCO weten. “Op dit moment worden nog veel zaken onderzocht. Vandaar dat we over bepaalde zaken nog geen gedetailleerde gegevens kunnen verstrekken.”

De complete uitslag

Kleine loopgroepen: 1. Paradepaardjes, cv de Komkommers, 2. Wij gaan uit onze bol met wol, Majoba Schoonebeek; 3. Wij zijn de sterren van de optocht, Zegger; 4. Vikingen van CV Ketel; 5. De Poalswingers bouwden zelf, De Poalswingers Zenderen; 6. Met carnaval gooit wie de beuk dr in, Leu Oet Lemsel.

Grote loopgroepen: 1. Een kijkje in de tijd, De Venfluiters, Manderveen; 2. Met carnaval komt wie goed uut de verf, De Wietkiekers; 3. Met een wir-war aan kleuren, De Wir War; 4. Verkeers chaos, Het Peleton; 5. Ondanks problemen met de hal, HOV Altijd Dorst; 6. Waku Waku, De Dwarskiekers; 7. Oranjewijk gestript, De Oranjewijk; 8.Sneeuwwitje en de dwergen, Vondelstraat; 9. Feesten het hele jaar door, De Kroegtijgers Geesteren; 10. Glasvezel buitenaf Hezingen/Hooidijk; 11. De Romeinen laten Tubbigs hart schijnen, Het Binnenveld; 12. IJskoold moet wie deur’n carnaval, CV Mander; 13. Na 22 jaar schilderen wij geschiedenis, De Fortburgers, Tubbergen; 14. Plopper de pop, kabouters zetten carnaval op zijn kop, De Keurnmaeiers Rossum.

Kleine Wagens; 1. Vikingen van CV Ketel; 2. Waku Waku, De Dwarskiekers; 3. Sneeuwwitje en de dwergen, Vondelstraat; 4. De Romeinen laten Tubbigs hart schijnen, Het Binnenveld.

Grote Wagens: 1.Een kijkje in de tijd De Venfluiters, Manderveen; 2. IJskoold moet wie deur’n carnaval, CV Mander; 3. Verkeers chaos, Het Peleton; 4. Feesten het hele jaar door, De Kroegtijgers Geesteren; 5. Oranjewijk gestript, De Oranjewijk; 6. Na 22 jaar schilderen wij geschiedenis, De Fortburgers Tubbergen; 7. Glasvezel buitenaf, Hezingen/Hooidijk; 8. Ondanks problemen met de hal, HOV Altijd Dorst; 9. De Poalswingers bouwden zelf, De Poalswingers Zenderen; 10.Plopper de pop, kabouters zetten carnaval op zijn kop, De Keurnmaeiers Rossum.

Het bericht ‘Trieste gebeurtenis overschaduwt prachtige carnavalsoptocht’ verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 29 maart

11.5°

Ochtend 8.1°
Avond 11.6°
Nacht 8.0°
Min. 6.7°
Max. 13.6°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin