Commissaris stuurt Papsleef’n ludieke brief terug over opvolging burgemeester

15-02-2016 om 16:30 uur

Zo af en toe krijgt de Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld-Schouten, wel heel erg opmerkelijke brieven toegestuurd. Zo ook vorige week, met als afzender carnavalsvereniging de Papsleef’n uit Geesteren.

In een ludieke brief aan de hoogste bestuurder van de provincie reageerden de hoogheden in de afgelopen carnavalstijd, Prins Martin en Adjudant Bas, op het voornemen van burgemeester Mervyn Stegers om per 1 januari 2017 zijn ambt vaarwel te zeggen.

Voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Tubbergen hebben zij bovendien een aantal ‘eisen’ wat de profielschets aangaat:

  • De burgemeester van Tubbergen moet van carnaval houden
  • De burgemeester moet het Papsleef’n lied uit zijn hoofd kunnen zingen
  • De burgemeester moet een ABN-spreker zijn (Algemeen Beschaafd Nedersaksisch)

Bovendien verzoeken beide lieden om bij het sollicitatiegesprek van de vertrouwenscommissie, welke ingesteld is door de gemeenteraad, aanwezig te mogen zijn.

‘Onwettig’

Morgen ontvangen de carnavalsvereniging een ‘serieus’ antwoord terug, waarin ze zo ongeveer nul op het rekest krijgen. In die brief staat o.m. te lezen dat de gemeenteraad eventueel wel “nuchter” de Raad van Elf, die van de Papsleef’n, kan consulteren en een zitting in de vertrouwenscommissie helaas wettelijk gezien onmogelijk.

Wel geeft de commissaris aan dat de nieuwe burgervader goed in de gemeenschap moet passen en dat deze daarom “blijk moet geven van een warme genegenheid voor het carnavalsfeest in al zijn uitbundigheid en tradities”.

Het bericht Commissaris stuurt Papsleef’n ludieke brief terug over opvolging burgemeester verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

donderdag 25 april

9.8°

Ochtend 3.1°
Avond 7.7°
Nacht 6.8°
Min. 2.7°
Max. 10.1°

Zon op: 04:13 uur
Zon onder: 18:48 uur

Meer weer

Gebruikerslogin