Wouter Niemeijer uit Geesteren schrijft regionale laswedstrijd op zijn naam

19-02-2016 om 11:09 uur

Vaklui in de dop streden gisteren tijdens ongekend spannende laswedstrijden voor Oost-Nederland om de podiumplaatsen. Bij het MAG-lassen voor jongens eindigden 4 deelnemers met een gelijk aantal punten en moest de jury lange tijd in beraad om de beste eruit te kiezen. Dat werd – tot zijn eigen verrassing – Wouter Niemeijer van het Pius X College.

Voor het eerst werden de regionale laswedstrijden onder auspiciën van het Nederlands Instituut voor Lastechniek georganiseerd door het Pius X College in Almelo. Er waren 2 disciplines: MAG- en BMBE-lassen. De wedstrijd ging gistermorgen vroeg van start. Ter onderbreking van de spanning waren er bedrijfsbezoeken voor alle deelnemers aan Boessenkool  Almelo en Almi in Vriezenveen.

Aan de regionale laswedstrijden in Almelo deden de best presterende leerlingen mee van Het Assink uit Eibergen, het Almende College uit Ulft, scholengemeenschap Reggesteyn uit Rijssen, Het Noordik uit Vroomshoop, het Vechtdal College uit Hardenberg en het Pius X College uit Almelo. De deelnemers moesten mooie, strakke, gladde lassen leggen rond een driedimensionaal werkstuk van pijpen en platen met professionele Kemppi lasmachines die Boes Lastechniek sponsorde. Voor de een bleek het een onmogelijk moeilijke opgave, voor de ander een fluitje van een cent. Gitte Vruggink uit Rijssen tooide zich met een fraai gedecoreerde ‘monnikskap’ en bleek een heel snelle werker. Proeflassen leggen vond ze niet nodig, ze ging gelijk aan de slag en was in recordtijd klaar. Naar later bleek leverde ze ook nog eens puik werk; de strenge juryleden Ter Maat en Karsijns gaven haar in totaal 46 punten. “Zo’n hoge score zie je bijna nooit”, aldus de jury. “Zeker niet onder druk van een wedstrijd.”

Spanning tot het einde

Ook de jongens presteerden heel goed bij het MAG lassen. Zeker door 4 deelnemers. Tot schrik van de jury eindigden ze allemaal met 44 punten. Dat noopte hen tot een herkeuring van de werkstukken, waarbij op de allerkleinste details moest worden gelet. Na zeker een half uur beraadslagingen, waren de heren eruit en werd Wouter Niemeijer van het Pius X College als winnaar aangewezen bij het MAG lassen. Nick Grefte van het Assink Eibergen kwam als beste BMBE lasser uit de bus. Gitte en Wouter waren een tikje verrast. “Had ik niet gedacht”, bekende Wouter eerlijk. Gitte had geen idee dat ze een topprestatie had geleverd. “Het ging wel goed, vond ik. Maar zo goed… dat is een verrassing.”

Door naar de landelijke finale

Gitte, Wouter en Nick en de andere prijswinnaars kregen een medaille en voor de winnaars was er ook nog een mooi prijzenpakket van de Voskamp Groep en Huvema. Wouter, Gitte en Nick hebben zich ook automatisch gekwalificeerd voor de landelijke finale van de NIL die later dit jaar wordt gehouden én zijn al geslaagd voor een praktijkexamen lassen.

Het bericht Wouter Niemeijer uit Geesteren schrijft regionale laswedstrijd op zijn naam verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 19 april

8.9°

Ochtend 8.2°
Avond 7.2°
Nacht 6.7°
Min. 5.8°
Max. 9.7°

Zon op: 04:25 uur
Zon onder: 18:38 uur

Meer weer

Gebruikerslogin