Wie is het mooiste boerenmeisje van de Benelux?

27-02-2016 om 11:17 uur

Sharon Snijders uit Geesteren is naar eigen zeggen een typische boerin uit Twente met dito tongval. Het weerhoudt haar er echter niet van om, als 18-jarige schoonheid, mee te doen met een missverkiezing. En dan niet zomaar eentje, maar zelfs van de hele Benelux.

Samen met 15 anderen stond Sharon eind vorig jaar in de boerinnenkalender van 2016. “Gewoon voor de lol, niets meer”, zegt ze met fonkeling in de ogen. “Ik wil absoluut niet bekend worden en modeshows lopen of zoiets. Laat mij maar lekker op de boerderij. Dan help ik bij het melken of op het land, doe mee aan de trekkertrek. Ik ben ook echt eerder een boerenmeid dan wat anders. Van mijn ouders krijg ik nog weleens de opmerking of ik niet zo plat Twents wil praten. Als jongens op me afkomen in een discotheek, dan kijken ze daar nogal eens van op. Ik kan er niets aan doen, zo ben ik en zo wil ik blijven. Thuis loop ik er trouwens echt niet zo opgetut bij als op de foto’s hoor, haha.”

Het is een beetje het vervolg op de eerdere goed bevallen ervaring, de missverkiezing in Bathmen waaraan de studente financieel administratief medewerker bij het ROC van Twente begin komende maand meedoet. Net als 10 andere meiden, die ook allen gevraagd zijn door dezelfde organisatie als die van de kalender. “Allemaal heel gezellig, met hun. Ze komen net als ik van de boer of zijn een paardenmeisje. Nadat ik in de boerinnenkalender stond ben ik ook gevraagd voor Miss Overijssel, maar dat lijkt me niet wat voor mij”, legt Sharon uit.

Publiek kiest winnares

De overwinning van de schoonheidswedstrijd komt niemand zomaar aanwaaien. Er zijn na de voorstelronde nog 3 themarondes. Eerst mogen de dames een overall aan, daarna paardrijkleding en vervolgens een stijlvolle avondjurk. In het laatste geval moet er zelf voor een kledingstuk worden gezorgd, het overige is gesponsord. Vooral het publiek heeft een stem in de eindkeuze; de top 3 van missen. “Ik moet er ’s middags al om 14.00 uur zijn, voor uitleg en catwalk-les. Om 20.30 uur begint de show. We lopen over een podium richting de jury en het publiek staat er dan aan weerszijden naast.”

Het bericht Wie is het mooiste boerenmeisje van de Benelux? verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zaterdag 20 april

8.4°

Ochtend 4.6°
Avond 7.8°
Nacht 3.6°
Min. 3.6°
Max. 8.8°

Zon op: 04:23 uur
Zon onder: 18:39 uur

Meer weer

Gebruikerslogin