Beelden historische dia-avond over West-Geesteren verkrijgbaar op dvd

03-03-2016 om 12:08 uur

Eind vorig jaar hield de Stichting Heemkunde Geesteren (SHG) in zaal Kottink de jaarlijkse lezing/dia-avond voor haar donateurs en overige belangstellenden. De avond omvatte het tweede deel van het drieluik over de geschiedenis van West-Geesteren en haar (vroegere) bewoners.

Inmiddels is van de avond door ‘huisfilmer’ Alphons Leus een prachtige dubbel-dvd geproduceerd. Deze is vanaf heden voor iedereen te koop.

Historische informatie en foto’s

De dvd’s bevatten een grote hoeveelheid historische informatie en foto’s. Hoofdmoot vormen vanzelfsprekend de vele nostalgische familiefoto’s welke vakkundig van commentaar werden voorzien door Bertus Klein Haarhuis en Paul Sand. Daarnaast is ook de lezing van Harry Meinders op de dvd’s vereeuwigd. Gedurende de gehele avond werden tal van bijzondere voorvallen die zich op West-Geesteren hebben afgespeeld voor het voetlicht gebracht. Dit alles doorspekt met vele anekdotes en af en toe een knipoog naar deze en gene. Kortom, een prachtig naslagwerk voor de huidige generatie en zeker ook voor de toekomstige generaties.

De dubbel-dvd, in beperkte voorraad beschikbaar, ligt vanaf vandaag te koop bij Horlogerie Truus Silderhuis en bij Tonnie Veldhuis Huishoudelijke Artikelen voor slechts €10.

Vervolg

Komend najaar, te weten woensdagavond 16 november aanstaande, wordt het drieluik over West-Geesteren besloten met de lezing/dia-avond over het laatste deel van de Vinckenweg en de Breemhaarsweg. De voorbereidingen zijn inmiddels van start gegaan. De betrokken families hebben onlangs een brief ontvangen en worden vanaf medio maart bezocht door de mensen van de heemkunde. Een bijzonder aspect deze keer is dat er ook ruim aandacht zal worden besteed aan de geschiedenis van de sportverenigingen welke hun domein aan de Vinckenweg hebben.

Overigens gaat het aantal donateurs van de Heemkunde inmiddels langzaam, maar gestaag richting het aantal van 400.

Het bericht Beelden historische dia-avond over West-Geesteren verkrijgbaar op dvd verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

woensdag 24 april

8.3°

Ochtend 2.8°
Avond 7.4°
Nacht 3.1°
Min. 2.8°
Max. 8.7°

Zon op: 04:15 uur
Zon onder: 18:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin