STEVO 1 incasseert onnodige nederlaag

13-09-2015 om 17:54 uur

Het eerste elftal van STEVO vergat zichzelf vandaag te belonen in de 1e helft waar het de kansen niet afmaakte. Bovendien hielp het team de tegenstander ook nog in het zadel met de 2e goal. Zelfs 3 man van STEVO 1 waren op dat moment niet in staat om de bal weg te werken binnen de 16 meter. Voorwaarts profiteerde optimaal. Keeper Roy Kreuwel was in alle staten over dit voorval en waarschijnlijk was zijn stemverheffing in Geesteren nog te horen.

Hoe het ook zij, de beide ploegen waren aan elkaar gewaagd deze middag en de gelukkigste ging er na afloop met de 3 punten van door. Het eerste gevaar van STEVO 1 kwam in de 5e minuut toen Wilco Broekhuis uit een vrije trap van Marc Voshaar net niet de juiste richting aan de bal kon geven. Voorwaarts testte keeper Roy Kreuwel in de 8e minuut met een onbeduidend schot. Even daarna in de 14e minuut nogmaals een schot over afstand waar Voorwaarts in de beginfase de STEVO-keeper regelmatig mee probeerde verrassen.

In de 15e minuut was het dan wel raak voor Voorwaarts. Uit een vrije trap op het doel van de STEVO legde Roy Damhuis de bal precies voor de voeten van de tegenstander en met een droog schot was Roy Kreuwel geklopt. Een minuutje later was het alweer gelijk toen Tom van Bentheim in de 5 meter de bal goed onder de keeper van de bezoekers doorschoof. Een opsteker voor de thuisploeg die al gauw weer werd opgevolgd door een teleurstelling. De eerder genoemde 2e goal van Voorwaarts kwam door geknoei in de achterhoede van STEVO 1 en was op dat moment totaal onnodig.

Opnieuw liep STEVO 1 achter de feiten aan. Toch had het 3 minuten later al op 2-2 kunnen en moeten komen. Tom van Bentheim alleen voor de keeper schoot de bal op de paal in plaats van het doel. En of dat niet genoeg was kreeg Maarten Gelhever in de 35e minuut eveneens een dot van een kans. Het moet wel gezegd worden, dat met zijn chocolade been de moeilijkheidsgraad van deze kans iets groter was.  Met alleen de keeper voor zich wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen.

Met de 2-1 voor Voorwaarts zochten beide ploegen de kleedkamer op. De 2e helft was het aanzien veel minder waard. Beide elftallen waren aan elkaar gewaagd en het spelpeil was beduidend minder dan in de eerste helft. STEVO 1 had in de 46e minuut wel weer pech uit een voorzet van Maarten Gelhever. Tom van Bentheim kon net niet bij de bal.

De wedstrijd kabbelde voort en echt grote kansen deden zich niet meer voor. Theo Wigger die vandaag de honneurs waarnam door ziekte van trainer/coach Alfred Nijhuis probeerde met meer aanvallende impulsen de wedstrijd nog wel een draai te geven, maar dat lukte niet. Ook al doordat Thomas Steggink na zijn invalbeurt gelijk weer het veld moest verlaten met een enkelblessure.

De bezoekende ploeg profiteerde in de 86e minuut optimaal van het alles of niets van STEVO 1 en kreeg de nummer 3 om de oren uit een opgezette counter. De nederlaag was hiermee wel een feit. In de resterende minuten had de thuisploeg nog wel goede bedoelingen, maar het leed was geschied en de punten gingen naar Voorwaarts.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd voor STEVO 1. In Ootmarsum volgt dan de derby tegen KOSC. De Ootmarsumers hebben tot nu toe 2 punten verzameld, eentje minder dan STEVO. Om 14.00 uur begint het duel.

Het bericht STEVO 1 incasseert onnodige nederlaag verscheen eerst op Tubbergen.