Periodetitel en eerste plaats voor STEVO 1

01-11-2015 om 17:41 uur

Het eerste elftal van STEVO heeft de gewenste periodetitel op zak. Als extra beloning werd het ook nog koploper in de 2e klasse. BWO, met vooraf evenveel punten als STEVO 1, werd in Geesteren op de Peuverweide met 2-1 verslagen.

Het vele STEVO-publiek schreeuwde als twaalde man hun elftal op deze zonovergoten herfstmiddag naar de overwinning. Wat een sfeer, wat een spanning en wat een emotie was er bij het treffen tussen de beide koplopers. Sinterklaas mag dan nog niet in het land zijn, de winnaar van het duel werd alvast beloond met cadeaus. Een periodetitel en een eerste plaats voor de eigen aanhang in de wacht slepen, kan het nog mooier. Vanzelfsprekend was het één groot feest na afloop van een boeiend schouwspel voor een talrijke publiek. Naar schatting omzoomden zo’n 800 toeschouwers het hoofdveld.

Mooi was te zien de ondersteuning die de overige seniorenelftallen gaven aan de STEVO mannen in het veld . Hoeveel inhoud moeten longen hebben om zo diep te gaan als STEVO deze middag deed. De over mijn lijk mentaliteit heerste en dan ben je aan het verkeerde adres als tegenstander aan de Vinckenweg. Mooi voetbal kan aantrekkelijk zijn, maar inzet en strijd is wat het publiek in Geesteren wil zien en hiervoor kwamen ze volop aan hun trekken.

Al in de eerste minuut had Tom van Bentheim de 1-0 op de voet. Alleen voor de keeper lukte het hem nog niet de sluitpost te passeren, later in de wedstrijd zou hij wel prachtig scoren met het hoofd. BWO met veel fysiek sterke spelers in het veld had in de 15e minuut ook zo’n kans om een doelpunt te maken. De bal ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. Een mooie combinatie van BWO ging hieraan vooraf. STEVO voetbalde stevig in de beginfase en het was oppassen om niet over het randje te gaan. De scheidsrechter voelde gelukkig de wedstrijd goed aan en heerste als een veldheer.

Zo vanaf de 20e minuut begon BWO beter in haar spel te komen en STEVO ruimde op volgens het motto “vrouwen en kinderen eerst”. Ook in de 24e minuut liet BWO zich gelden en STEVO kwam opnieuw goed weg. De thuisploeg had even daarna pech toen een mooie combinatie net niet doeltreffend afgerond kon worden door Justin Oude Booiijnk, die zich steeds beter in zijn element begint te voelen binnen het eerste elftal.

Het thuispubliek schreeuwde enkele minuten daarna om een penalty toen Justin , zo leek het, onderuit werd gehaald door de keeper van BWO. De leidsman zag niets in het voorval en protesten van STEVO-kant bleven uit. In de 34e minuut was het dan wel raak voor STEVO. De begaafd technicus Niels Wigger schoot keihard de bal laag over de grond, net buiten de zestien, in de korte hoek binnen. De Peuverweide ontplofte en Niels zocht het publiek langs het veld op om met hem samen de 1-0 te vieren.

Geluk kende STEVO overigens ook in de eerste helft en wel in de 38e minuut toen de bal uit een corner van BWO paal de raakte. Met de 1-0 voorsprong zocht STEVO ook de kleedkamer op en dat stemde de thuisaanhang tot volle tevredenheid.

STEVO kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en het overgrote deel van de nog te spelen tijd bepaalde het toen de wedstrijd. In de 55e minuut kwam het elftal van trainer Alfred Nijhuis op 2-0. Justin Oude Booijink zette op links de bal op maat voor aan Tom van Bentheim, die heel beheerst het leer langs de doelman bij de eerste paal binnenkopte. STEVO zat op rozen met de 2-0 voorsprong en BWO had geen keus en moest nu volop de aanval. In de 66e minuut had het bijna de aansluitingstreffer gemaakt toen een omhaal in de zestien maar net naast ging en even later was keeper Roy Kreuwel een sta in de weg voor de Hengeloers. Roy verrichte een wereld redding en gooide zich vol voor de bal zonder een overtreding te maken. Dat kon het STEVO-publiek waarderen en het was nu een echt sportief gevecht.

BWO haalde in de slotfase alle uit de kast om de stand een ander aanzien te geven en dat lukte eerst in de 93e minuut toen Roy Kreuwel de bal niet vroegtijdig kon onderscheppen en een BWO speler heel eenvoudig doel trof. De STEVO-aanhang werd even stil want het zou toch niet. Nee, het ging goed. De scheidsrechter liet weliswaar nog enkele minuten doorvoetballen, maar daarin kreeg STEVO nog de grootste kans om een doelpunt te maken. Het was Niels Wigger niet meer gegund, maar met zijn uitstekende wedstrijd had hij het STEVO-publiek al eerder beloond.

Volgende week is AZC de tegenstander. Zaak is nu om niet te lang met het hoofd in de wolken te lopen. Een vervolg geven aan deze onvergetelijk middag op 1 november 2015 is het credo.

Op de foto is Niels Wigger in extase na zijn doelpunt.

Het bericht Periodetitel en eerste plaats voor STEVO 1 verscheen eerst op Tubbergen.