TVC 1 wint na spannend duel

01-11-2015 om 20:07 uur

Het vlaggenschip van TVC kwam vanmiddag in Groesbeek tegen Rood Wit tot een uiterst moeizame, maar uiteindelijk verdiende overwinning.

Vanaf het beginsignaal waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Het eerste wapenfeit van Rood Wit was een afstandsschot op de paal in de 25e minuut. TVC 1 haalde uit de tegenaanval een corner waaruit de 0-1 werd aangetekend door Stef Roelofs door een kopbal. TVC-goalie Ruben Lucas had 10 minuten later wederom de hulp van het alom bekende engeltje toen een kopbal uit een vrije trap tegen de paal belandde.

Na de pauze was het – wederom uit een corner – een kopbal van Mark Oude Hinken die de stand op 0-2 bracht. In dezelfde minuut scoorde Rood Wit uit de eerste de beste tegenaanval 1-2. Toen Jeffrey Huizinga met een bekeken schuiver de 3-1 aantekende dacht de  equipe van Douwe Jansen dat de overwinning binnen was. In dezelfde minuut scoorde Rood Wit echter de aansluitingstreffer, waardoor de spanning volledig terug was.

Rood Wit drong daarna nog wel aan maar tot echte kansen kwam het niet. TVC 1 wist ook niet te profiteren uit de ontstane ruimte waardoor het tot het laatste fluitsignaal erg spannend bleef.

Tubantia

Komend weekend speelt TVC 1 thuis tegen Tubantia. Dat wordt een weerzien met een oude bekende. Marcel Degenaar, de coach die ooit op De Grote Moat de lakens uitdeelde, is nu oefenmeester van Tubantia. Degenaar doet het verrassend goed met zijn ploeg. Na een slechte start hebben de Hengeloërs zich gestaag naar boven gewerkt met als resultaat een verdienstelijk plek in de subtop. Zondag staan de 2 Twentse teams tegenover elkaar. Wie het spektakel wil zien is om 14.00 uur van harte welkom.

TVC 2

Het tweede elftal van TVC’28 werd in het uitduel bij Quick 2 getrakteerd op een enigszins geflatteerde maar terechte 5-1 nederlaag. Doelpuntmaker aan de zijde van TVC was Robin Horst.

Komende zondag wacht de derby tegen Stevo 2. TVC2 speelt thuis. Om 11.15 gaat de bal rollen.

TVC  3

Het derde elftal van TVC kwam tegen Borne 2 tot een 4-1 overwinning. Doelpunten aan de zijde van TVC kwamen op het conto van Tom Kempers en Lars Bolscher (beiden 1x ) en Daan Steenbakker (2x).

Ook trainer/coach Ad Steenbakker en zijn discipelen maken zich op voor een derby. In Geesteren heeft Stevo 3 komende zondag de mouwen opgestroopt. Om 10 uur wordt op de Peuverweide afgetrapt.

Het bericht TVC 1 wint na spannend duel verscheen eerst op Tubbergen.