STEVO A1 opnieuw tot winst. 2-3 bij DOS '37 A1

26-09-2015 om 02:00 uur

In een weinig hoogstaande wedstrijd heeft STEVO A1 zaterdagmiddag in Vriezenveen met 2-3 gewonnen van DOS lsquo;37 A1.  STEVO A1 behoudt daardoor haar ongeslagen status deze competitie. Met 12 punten uit vier wedstrijden staat STEVO samen met Hulzense Boys A1 stevig bovenaan in de eerste klasse.

De overwinning tegen DOS rsquo;37 kwam in de extra tijd nog even in gevaar toen de bal op de lat ketste van het doel van Jelle Beernink, die prima keepte deze middag. Met zijn kwaliteiten kan hij op termijn zomaar de keeper van de hoofdmacht van STEVO worden en daarmee in de voetsporen van zijn vader Marcel Beernink treden.

Man van de wedstrijd mag rustig Roel van de Bulk genoemd worden. Roel verzette ongelooflijk veel werk voorin. Niet altjd ging alles goed, maar met twee doelpunten gaf hij zijn visitekaartje af. STEVO en DOS rsquo;37 deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. STEVO scoorde al vroeg. In de derde minuut pegelde Roel van de Bulk vanaf twintig meter de bal over de keeper van DOS in het doel. Vier minuten later was de stand alweer gelijk toen een te slap teruggespeelde bal op Jelle Beernink afgestraft werd door DOS rsquo;37.

STEVO kreeg door Remon Collije met een bal op de lat en Roel van de Bulk met een bal net over nog goede kansen voor rust.  De 1-1 bleef echter op de borden staan.  De eerste kans in de tweede helft was ook voor STEVO. Roel van de Bulk schoot de bal binnen de 5 meter van het doel van DOS hoog over.  STEVO werd meer en meer de bovenliggende partij en je had het idee dat een treffer niet lang kon uitblijven. DOS rsquo;37 kwam af en toe wel gevaarlijk uit, maar de defensie stond goed en Jelle Beernink gaf vooreerst geen krimp. Op het middenveld regiseerde Bas Paus zijn spelers en een goed resultaat moest mogelijk zijn, zo was het gevoel.

De 1-2 voorsprong van STEVO kwam over de linkerkant tot stand. Daniel Wigger zette de bal op maat voor en Bas Paus had weinig moeite om het leer achter de keeper van DOS te koppen. Uitbreiden deze voorsprong zou je hierna denken. Niks was minder waar. Totaal onnodig door niet bij de les te zijn  kwam DOS rsquo;37 weer op gelijke hoogte (2-2).  De ruggen moesten opnieuw gerecht worden bij STEVO en er kwamen ook kansen. Stefan Steggink mistte echter alleen voor de keeper van DOS rsquo;37.  Willen we winnen of niet deze middag? Roel van de Bulk bracht STEVO dan toch weer verdiend op voorsprong. Uit een corner van Daniel Wigger belandde de bal zomaar op zijn hoofd en in het doel (2-3).  Stefan Steggink had na deze goal van Roel de kans om de 2-4 te maken. Schuin voor het doel met alleen de keeper voor zich wist hij net niet de juiste richting aan de bal te geven.  Het zou ongetwijfeld de beslissende goal geweest zijn. Nu was het toch weer billen knijpen bij uitvallen van DOS rsquo;37. Eerst ging een bal van de Vriezenveners maar net naast en in blessuretijd zelfs steenhard op de lat.  Waarom de scheidsrechter zo lang liet doorvoetballen wist eigenlijk niemand. Uiteindelijk floot hij dan toch af en kon trainer Peter Voshaar en STEVO A1 de overwinning vieren en is het de trotse koploper.

Overigens deed ook STEVO B1 weer van zich spreken,. Het veegde de vloer aan met DETO B1. Met  een 10-0 nederlaag werden de Vriezenveners naar huis gestuurd. STEVO B1 is ook koploper in de eerste klasse. Alle vier wedstrijden werden gewonnen tot nog toe.