STEVO zet opmars voort. 2-0 winst op Schalkhaar.

27-09-2015 om 02:00 uur

STEVO heeft zondag Schalkhaar met 2-0 verslagen in de thuiswedstrijd en zet daarmee haar opmars in de tweede klasse voort. Makkelijk ging het allemaal niet tegen het gedreven Schalkhaar. Vooral in de tweede helft was het bij tijd en wijle overleven, alhoewel STEVO op de counter gevaarlijk bleef. In de eerste helft was Wilco Broekhuis voor STEVO succesvol uit een penalty en in de tweede helft was het invaller Thomas Leus die STEVO en haar supporters in extase wist te brengen.

De beide ploegen maakten er een attractief potje van op de Peuverweide. Vanaf het eerste fluitsignaal was het tempo hoog bij zowel Schalkhaar als bij STEVO en dat gedurende de hele 90 minuten. In de 5e minuut was er een eerste kleine mogelijkheid voor STEVO toen de keeper van Schalkhaar de bal losliet op een onbeduidend schot. Even later schoot Tom van Bentheim over het doel uit een voorzet van Marc Voshaar. Schalkhaar kreeg zijn eerste mogelijkheid in de 8e minuut uit een vrije trap, die ook niets opleverde. Pech was er voor STEVO in de 16e minuut toen Tom van Bentheim de bal naast kopte uit een voorzet van Niels Wigger en ook Thijs Nieuwmeijer had geen geluk uit eveneens een bal van de flanken.

Schalkhaar  was in de 25e minuut tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Roy Kreuwel.  De wedstrijd bleef op neer gaan en niet was te voorspellen wie het eerste doelpunt zou maken. Gelukkig was STEVO dat. Een ongelukkige handsbal in de zestien meter leverde STEVO een strafschop op. Wilco Broekhuis, vorige week al succesvol uit een penalty tegen KOSC, mocht ook nu vanaf 11 meter aanleggen en deed dat feilloos. STEVO leidde met 1- 0 en die stand bleef tot aan de rust gehandhaafd.

Schalkhaar kwam fel uit de startblokken in de tweede helft en het draaide STEVO vanaf het begin de duimschroeven aan. Het was alle hens aan dek bij de ploeg van trainer Alfred Nijhuis. Roy Kreuwel stond goed te keepen bij de eerste kans, een vrije trap in de 48e minuut. STEVO kwam niet echt meer aan voetballen toe, alhoewel wanneer ze er uit kwamen dit vaak niet van gevaar ontbloot was. Tom van Bentheim schoot ondermeer een keer de bal in het zijnet. De beste kans voor Schalkhaar was er in de 69e minuut. De bal kwam snoeihard op de lat van het doel van Roy Kreuwel terecht. Alle geluk van de wereld voor STEVO op dat moment. Schalkhaar bleef vechten voor een goed resultaat en smeet met zijn krachten.

De uitvallen van STEVO bleven ook gevaarlijk. In de 89e minuut maakte Thomas Leus aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 te maken. Hier ging prima voetbal van Niels Wigger aan vooraf, die de bal ontfutselde bij een Schalkhaar speler en Tom van Bentheim aanspeelde. Tom was niet zelfzuchtig en legde breed op Thomas die de bal door de benen van de keeper van Schalkhaar in het doel speelde. Het was de beslissing in de wedstrijd en door de 2-0 winst op Schalkhaar doet STEVO stevig mee bovenin.  Het staat maar één punt achter op koploper PH.

Zondag speelt STEVO in Hengelo tegen ATC rsquo;65, de club van voorzitter Joop Munsterman. De Hengeloers wonnen tot nu toe van Luctor en verloren van PH  en Achilles rsquo;12. Om 14:00 begint het treffen in Hengelo.