Eerste en tweede selectie beleven "Volksfest" in Dortmund.

26-10-2015 om 01:00 uur

In Duitsland spreekt men van een ldquo;Volksfestrdquo; bij grote evenementen waar veel publiek aanwezig is. Die titel mocht de bundesligawedstrijd Borussia Dortmund tegen FC Augsburg afgelopen zondag met verve dragen. De eerste en de tweede selectie van STEVO en enkele genodigden prijsden zich gelukkig om daarbij aanwezig te mogen zijn. Eenentachtig duizend mensen op de volgepakte tribunes zongen luidkeels hun club BVB naar de overwinning . Een belevenis om erbij te zijn, zo was te horen bij de STEVO-lui na afloop. ldquo;Dat moeten we vaker doenrdquo;.

Het was dan ook een prima georganiseerde activiteit die tot in de puntjes verzorgd was door de feestcommissie van STEVO 1. De dag werd s rsquo;morgens begonnen met een kop koffie in café Steggink waar Theo Wigger de dagindeling doornam. Dank was er van zijn kant voor de sponsors die het bezoek aan de bundesligawedstrijd mogelijk maakten en ook had hij lof voor de ondernemers die voor een natje en droogje onderweg zorgden. Na enkele tussenstops arriveerde het gezelschap tegen de klok van 14:00 uur bij het voetbalstadion in Dortmund met de naam van de sponsor Signal Iduna Park.
 Hier zochten inmiddels duizenden Borussia supporters in het zwart en geel uitgedost hun plekje op. Een uur voor de wedstrijd was het stadion zeker al voor de helft gevuld. De tribunes achter de beide doelen zelfs al helemaal met de meest fanatieke aanhang die onophoudelijk zwaaiden met hun vlaggen. En daar mocht het STEVO gezelschap ook tussen staan. Een prima plek waar de sfeer optimaal geproefd kon worden. Conversaties tussen de STEVO-mensen en de Borussia supporters kwamen makkelijk tot stand en de taalbarrière bleek geen enkel probleem.
Dan de wedstrijd tussen de nummer twee in de Bundesliga en de nummer laatst Augsburg, die vorige week AZ Alkmaar nog naar een nederlaag speelde in de Europacup. We werden op onze wenken bediend met doelpunten van Borussia. Aan het eind van het treffen stond er een 5-1 overwinning op het scorebord voor de Dortmunders en het laat zich raden dat de stemming opperbest was bij aanhang van de thuisclub. Dat werd uiteraard gevierd met veel bier en bratwurst, wat de STEVO-mensen idem dito vanzelfsprekend ook uitstekend beviel.
 Op de terugweg was iedereen op zijn Duits gezegd ldquo;gut gelauntrdquo; (goed gemutst) en menigeen zou met zijn zangkwaliteiten in The Voice geen slecht figuur slaan. Theo Wigger sprak in de bus van een mooie dag en dankte iedereen voor het welslagen. Tegen de klok van half 22:30 uur, na een lange filerit, werd de eindbestemming cafe Steggink weer bereikt en ging ieder zijn eigen weg met voor de meesten de gedachte ldquo;morgen vroeg weer oprdquo;.

Op het Facebook account van STEVO staan enkele sfeerfilmpjes in het stadion of op YouTube

https://youtu.be/lFG8zIe6n38

https://youtu.be/Hvj-wtkRUA4

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

woensdag 8 mei

16.2°

Ochtend 9.2°
Avond 15.9°
Nacht 11.4°
Min. 9.2°
Max. 16.7°

Zon op: 03:48 uur
Zon onder: 19:10 uur

Meer weer

Gebruikerslogin