STEVO A1 met 2-0 de baas over Den Ham en pakt de eerste periodetitel

31-10-2015 om 01:00 uur

STEVO A1 heeft zicht goed hersteld van de nederlaag tegen De Zweef A1. Op de Peuverweide bleef het zaterdagmiddag Den Ham A1 met 2-0 de baas. Doordat De Zweef A1 gelijk speelde en Hulzense Boys A1 verloor ging ook nog de periodetitel naar STEVO. Een fantastisch resultaat. Eerder op de middag pakte STEVO B1 ook al de periodetitel tegen SVZW B1.

Gemakkelijk ging het allemaal niet voor STEVO A1 tegen Den Ham, maar de overwinning was niet onverdiend. Den Ham gooide nog al veel fysiek in de strijd en STEVO probeerde daarin gelijke tred te houden. Dat lukte prima en in de afronding was STEVO de ploeg uit Den Ham te slim af. De gasten zagen bovendien een keeper bij STEVO tegenover zich,  Luuk Oude Lansink, die in uitstekende vorm verkeerde en de geblesseerde Jelle Beernink foutloos verving.

STEVO kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door Stefan Steggink. Een prima actie ging hieraan vooraf door Daniel Wigger, die met zijn voorzetten vanaf de linkerkant steeds voor groot gevaar zorgde voor het doel van Den Ham. Het grootste gevaar van Den Ham in de eerste helft was een bal op de paal van het STEVO doel. Bas Paus kwam bij STEVO enkele keren goed door over de rechterkant van het veld, maar zag zijn voorzet steeds niet afgerond worden.

Met de 1-0 zochten de beide ploegen de kleedkamer op. In de tweede helft schuwde Den Ham het fysieke geweld niet en STEVO moest af en toe alle zeilen bijzetten om zich er niet onder te laten krijgen. Dat lukte, als eerder gezegd, uitstekend en na enkele wissels van trainer Peter Voshaar wist het zelfs de 2-0 te maken door Thijs Beernink, die ook al 90 minuten in de benen had van het treffen eerder die middag in het B1-elftal. Thijs kopte de bal binnen na goed voorbereidend werk van Remon Kruiper en de voorzet daarna van Daniel Wigger. Even daarna zag Thijs Beernink een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Den Ham ging in de resterende tijd enkele malen over de schreef en de wedstrijd werd harder. Het bleef tenslotte bij de 2-0 voor STEVO. Na afloop werd ook nog bekend dat STEVO A1 de eerste periode titel in de wacht had gesleept. Samen met de periodetitel van STEVO B1 was het een geweldige zaterdag voor de jeugdafdeling van STEVO . Alle betrokkenen gefeliciteerd. 
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 19 mei

19.8°

Ochtend 12.5°
Avond 19.0°
Nacht 12.9°
Min. 11.4°
Max. 20.4°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin