STEVO verdedigt zondag bovenste plaats tegen AZC

03-11-2015 om 01:00 uur

Na een voor spelers en publiek onvergetelijke zondagmiddag op de Peuverweide, is het vizier van de eerste selectie van STEVO al weer vol gericht op het uitduel komend weekeinde in Zutphen. Focussen is tegenwoordig een modern woord in de voetballerij. STEVO gaat zich deze week ook focussen en wel op de wedstrijd van zondag tegen AZC.

Hoe de wedstrijd voor AZC tegen STEVO ook mag aflopen het is in ieder geval feest op het sportcomplex van de Zutphenaren. Voor aanvang van de wedstrijd vindt namelijk  de officiële opening plaats van de nieuwe sta-tribune achter het doel. Maar liefst 70 meter lang is de tribune, 3 treden hoog met hierin geheel nieuwe ballenvangers en daarboven 2 rijen reclameborden. De projectgroep Accommodatie Sponsoring van AZC heeft hierin veel werk en energie gestoken en het resultaat mag er dan ook zijn, zo is te lezen op hun website. Op de foto de nieuwe tribune.

De sta-tribune zal de ldquo;ABC sta-tribunerdquo; gaan heten, aangezien de AZC Business Club ,middels een forse bijdrage, hieraan heeft bijgedragen. Het ABC-bestuur zal de tribune voorafgaand aan het duel AZC tegen STEVO officieel openen. Van STEVO zijde hopen we dat de nieuwe tribune AZC veel succes mag brengen, maar eerst dan na zondagmiddag.

De elf van trainer Alfred Nijhuis verdedigen in Zutphen de eerste plaats op de ranglijst en de flow waarin STEVO verkeerd wil het graag zo lang mogelijk vasthouden. AZC staat enkele treetjes lager op de ladder. Het heeft de helft van het punten aantal dat STEVO heeft, negen uit zeven wedstrijden. Het is daarmee toch nog een goede middenmoter. Wat opvalt in de gespeelde wedstrijden van AZC tot nog toe is de grote 4-0 nederlaag tegen PH Almelo, maar ook evenzeer de 5-0 overwinning tegen Voorwaarts Twello. Tegen laatst genoemde tegenstander verloor STEVO deze competitie. AZC speelde verder 4 keer gelijk. We mogen rustig concluderen dat de Zutphenaren niet makkelijk te verslaan zijn.

STEVO is aan haar stand verplicht om te laten zien dat ze ook AZC aan kunnen. Met de inzet en strijd die het dit seizoen ten toon spreid en het groeiende zelfvertrouwen, moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te halen tegen AZC.

STEVO werd thuis in het treffen tegen BWO gesteund door veel supporters. Een ongekende sfeer kende het duel, wat deed denken aan STEVO in de hoogtijdagen in de jaren negentig. Zutphen is niet aan het eind van de wereld. We doen daarom een vriendelijke oproep aan onze supporters om het eerste elftal ook tegen AZC massaal te ondersteunen.

Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op het hoofdveld aan de Fanny Blankers-koenweg 8 in Zutphen.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 19 mei

19.5°

Ochtend 12.5°
Avond 17.5°
Nacht 14.6°
Min. 11.4°
Max. 21.1°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin