STEVO 2 geeft TVC ´28 2 pak slaag

08-11-2015 om 01:00 uur

STEVO  2 weet weer wat winnen is. In de derby tegen TVC `28 2 kregen de Tubbergenaren een 1-4 pak slaag. Een dik verdiende overwinning voor het elftal van trainer Gerard Kocks. Al in het begin kreeg STEVO honderd procent kansen. Niek van Bentheim schoot naast en Thomas Leus over het doel. TVC had het moeilijk met STEVO en kreeg ook nog een penalty tegen nadat de keeper van de thuisploeg Stan Nijhuis onderuit trok in de zestien. Aan Rob Steggink was dit buitenkansje wel besteed en de 0-1 voosprong was  zeer verdiend op dat moment.

TVC moest het van standaardsituaties hebben om gevaarlijk te worden. STEVO haalde zijn kansen meestal uit het voetballende gedeelte. Toch maakte STEVO de 0-2 ook uit een standaardsituatie en wel uit een vrije trap. Dat zijn de kansen voor Wout Gehring, die al jaren bewijst over een goede techniek hiervoor te beschikken. Vanaf dertig meter verdween de bal in het doel van TVC.

Stan Nijhuis had hierna de 0-3 op de voet maar mistte oog in oog met de keeper van TVC.  Stijn de Roy van Zuidewijn deed dat niet en rondde de 0-3 in tweede instantie goed af op een voorzet van Sander Lohuis.

TVC deed voor rust nog iets terug, maar opnieuw Stijn de Roy van Zuidewijn vergrootte na de rust de voorsprong naar 1-4.  TVC gaf zich hierna gewonnen en STEVO 2 voegde drie punten toe aan haar totaal van vijf.

Zaak is nu de opwaartse lijn volgende week zondag vast te houden tegen Woezik 2 ook geen hoogvlieger dit seizoen.