Peuverweide zal zondag opnieuw vollopen voor topper STEVO – PH.

10-11-2015 om 01:00 uur

De Peuverweide zal zeer waarschijnlijk komende zondag opnieuw vollopen met toeschouwers wanneer STEVO de weekendtopper in het  oostelijk-amateurvoetbal speelt tegen PH Almelo. STEVO heeft twee weken geleden thuis tegen BWO haar visitekaartje afgegeven aan haar supporters en dat smaakt naar meer. Nu nog zijn mensen in euforie over deze wedstrijd die alles in zich had wat voetbal mooi maakt.

Een week later, afgelopen zondag,  was er een kleine domper toen tegen AZC een bijna zekere 0-1 overwinning in blessuretijd verloren ging. Met tien man streed STEVO tot het eind toe alsof het leven er van afhing en de spelers pepten elkaar onderling op met de kreet ldquo;alles, alles geven nurdquo;. Bijna was dat ldquo;allesrdquo; beloond. Gelukkig had het 1-1 gelijke spel na afloop geen consequenties voor de bovenste plaats. STEVO kon door het verlies van PH en BWO zelfs nog een punt uitlopen op de naaste concurrenten.

De bal ligt bij PH komende zondag ofwel ze kunnen zich geen verlies permitteren om niet bij STEVO achterop te geraken. PH heeft de topscorer in de tweede klasse Dewi Perik in haar midden. Van de 26 doelpunten die PH tot nu toe maakte kwamen er 16 van de voet van Perik. Hiermee hebben de Almeloers een ldquo;gevaarlijk wapenrdquo; in handen. De aanvalslinie bij STEVO moet het met tien doelpunten minder doen. Het zijn statistieken voor wat het waard is. Elke wedstrijd is er één op zich en in Geesteren aan de Vinckenweg gelden vaak andere wetten dan de statistieken vooraf.

De tegenstander die het hoofdveld van de Peuverweide op de zondagmiddag betreed bekruipt meestal al een soort van angst door de wetenschap dat er meer dan honderd procent inzet wordt gevraagd om hier de punten voor de poort van de hel weg te slepen.

STEVO wil zondag aan het publiek laten zien dat het terecht de koploper in de tweede klasse is. Je moet als supporter een goede reden hebben om zondag bij deze derby niet aanwezig te zijn. Neem vrouw en kinderen mee en ondersteun de elf van trainer Alfred Nijhuis sportief naar de overwinning.

Om 14:00 uur begint het treffen.  
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 19 mei

19.5°

Ochtend 13.9°
Avond 18.8°
Nacht 13.0°
Min. 11.4°
Max. 21.2°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin