STEVO 3 weet weer wat winnen is. 5-4 tegen Quick ’20 4.

06-03-2016 om 01:00 uur

STEVO 3 heeft eindelijk weer eens drie punten aan haar totaal kunnen toevoegen. Tegen het hoger geplaatste Quick rsquo;40 4 uit Oldenzaal werd het in een doelpuntrijke wedstrijd 5-4 voor de mannen van trainer Thijs Masselink. Dat STEVO 3 zou winnen zag er in de beginfase van het duel niet naar uit. Al in de 2e minuut lag de bal achter STEVO-keeper Mike Freriksen. Daar gaan we weer zag je ze aan de kant al denken. Maar ze toonden veerkracht de jongens van STEVO 3.

Rik Kokhuis maakte heel mooi met een lob de 1-1.  Die opsteker gaf STEVO 3 vooreerst nog geen vleugels want al gauw was het 1-2 voor de Oldenzalers. Het schot vanaf 20 meter leek houdbaar maar de bal ging wel tussen de palen het doel in.  Quick rsquo;20 had de draai wel te pakken en de 1-3 liet niet lang op zich wachten. De verdediging van STEVO werd totaal uit elkaar gespeeld. Een benauwd gevoel bekroop de leiding van STEVO 3 en de supporters langs de kant. In gedachten leefde nog de 8-1 nederlaag eerder dit seizoen tegen de Oldenzalers.  Zover kwam het niet deze morgen.

Jorn Weerink gaf de bal goed voor en Mart Arkink rondde beheerst af 2-3. Voor rust toch nog de aansluitingstreffer en gezien de kansenverhouding zat er meer in het vat voor STEVO 3. Dat bleek na rust waarin het sterker was dan Quick, dat nu wel het meeste kruit verschoten had zo leek het. Joris Klein Haarhuis kreeg eerst de bal zomaar op zijn bovenbeen uit een pass van Rik Kokhuis en de bal ging pardoes het doel in. Een gelukje de 3-3 zo vlak na de pauze.

Nu doorgaan hoorde je vanaf de kant. En STEVO 3 ging door. Opnieuw Joris Klein Haarhuis scoorde. Nu een heel fraai doelpunt. Vanuit de draai net buiten de zestien belande de bal vanaf zijn voet onderkant lat in het doel. De 4-3 voorsprong was een feit en moest nu uitgebouwd worden.

Dat gebeurde zorsquo;n kwartier voor tijd. Tom Lohuis kreeg de bal voor zijn voet en zonder na te denken haalde hij de trekker over. In de verre hoek verdween de bal onhoudbaar in het doel. Met de 5-3 kon toch niks meer gebeuren zou je denken. Quick rechte nog één keer de rug en vlak voor tijd toch nog weer een doelpunt van de Oldenzalers.

Met de 5-4 werd het nog heel even spannend maar een gelijkspel zou teveel van het goede zijn geweest voor Quick rsquo;20. De overwinning ging uiteindelijk verdiend naar STEVO 3. PROFICIAT.