STEVO trein dendert door. 2-0 Winst op luctor

24-04-2016 om 02:00 uur

De STEVO trein dendert door. Nu moest Luctor et Emergo uit Almelo er met 2-0 aan geloven. STEVO blijft daarmee op kampioenskoers en speelt nog 3 finales tot aan de beslissing over het kampioenschap in de tweede klasse . Ook  enige concurrent BWO wist haar wedstrijd tegen Wijhe rsquo;92 weer te winnen en blijft daarmee in het spoor van STEVO.

Hoe het scenario ook afloopt dit seizoen voor STEVO, het is een geweldig jaar tot nog toe. Het publiek wordt wekelijks volop vermaakt en daar is het voetbalspelletje toch voor bedoeld. Wie niet van voetballen houdt mist eigenlijk best iets. Op de Peuverweide zondagmiddag stond het lekker vol rondom het veld en wie erbij was ging met een goed gevoel naar huis.

STEVO begon zeer gemotiveerd aan het treffen met Luctor. Binnen drie minuten was het 1-0 voor de ploeg van trainer Alfred Nijhuis. Een beauty van een goal. Roy Wigger kwam weer eens een keer prima op rechts door en zijn afgemeten voorzet belandde precies op het hoofd van Thijs Nieuwmeijer, die tegendraads inkopte. Werkelijk een prachtig doelpunt en dat gaf vertrouwen aan de thuisploeg. Aan Luctor, toch geen onaardige elftal, was in ieder geval een eerste tik uitgedeeld.

De eerste 10 minuten was alleraardigst van beide kanten. Daarna werd het spel wat tam en had Luctor pech bij een schot op goal van STEVO. Roy Kreuwel moest zich volledig strekken om de bal langs de paal te tikken. Ook STEVO had wat mogelijkheden in de eerste helft. Niels Wigger zag de bal van zijn voet net over gaan uit een vrije trap. Roy Wigger kreeg niet de beloning van zijn solo langs alle tegenstanders. De laatste tik op goal was te onzuiver en de bal ging voorlangs. Ook in de 37e minuut had STEVO een prima kans op de 2-0. Een prachtige aanval over veel schijven kon door Niels Wigger net niet afgerond worden. Al was dat ook de verdienste van de keeper van Luctor die voortreffelijk redde op de inzet van Niels. Gezien de kansenverhouding was de voorsprong bij rust verdiend voor STEVO.

De tweede helft begon met een eerste goede mogelijkheid voor Luctor. De bal uit de aanval ging maar net langs de paal van het doel van Roy Kreuwel. STEVO deed ook snel weer van zich spreken door de paal van het doel van Luctor te raken. Tom van Bentheim had hier de pech. Luctor kreeg niet echt veel kansen meer  in de tweede helft en als ze die kregen was Roy Kreuwel steeds de reddende engel.

Het thuispubliek werd halverwege de tweede helft in extase gebracht door Mark Voshaar die een wereldgoal maakte. Vanaf 30 meter joeg hij de bal in de touwen. Het publiek stond werkelijk op de banken. Wat een schitterend doelpunt. Die tegenslag kwam Luctor niet meer te boven en alle goede wil die ze nog ten toon spreiden, STEVO kwam niet meer in gevaar. De 2-0 bleef op de borden staan.

STEVO maakt zich de komende week op voor het uitduel naar Achilles rsquo;12 in Hengelo. Een zware dobber maar ook nu niet onoverkomelijk deze wedstrijd. De winnaarsmentaliteit bij STEVO is geweldig. De inzet en het werken voor elkaar geeft alle vertrouwen dat het goed komt dit seizoen. STEVO-publiek laat je zondag als twaalfde man zien en horen in Hengelo. Steun je elftal op weg naar de begeerde titel in de tweede klasse.

65 Foto's van het duel in een album op het facebookaccount van STEVO.