Kater voor STEVO na 5-1 verlies tegen Sparta Enschede

26-11-2023 om 00:00 uur

Kater voor STEVO na 5-1 verlies tegen Sparta Enschede. Een enorme kater voor STEVO na het met 5-1 verloren duel zaterdagmiddag in Enschede tegen Sparta. Een goed begin van STEVO eindigde naarmate de wedstrijd vorderde in een totale deceptie. Een 0-1 voorsprong van Joes Masselink kon niet voorkomen dat STEVO na twintig minuten de weg totaal kwijt was en deze ook niet meer terug vond.

Het overkomt STEVO in de competitie steeds vaker. De ploeg van trainer Michiel Mensink lijkt het niveau aan te kunnen in de beginfase, maar rond het halve uur neemt de tegenstander meer en meer het heft in handen en weet STEVO daar geen draai meer aan te geven. Zo ook tegen Sparta Enschede. STEVO wil vaak voetballend alles oplossen en individueel wordt de bal ook nog eens te lang vastgehouden, waardoor de tegenstander zich weer makkelijk kan positioneren. Balverlies ligt bij STEVO constant op de loer.

Zo ook tegen Sparta, die het spelletje beter beheersten en overal op het veld een mannetje over hadden. Sparta sneed telkenmale door de verdediging van STEVO als een mes door de boter. Vooral de 1-1 gelijkmaker van Sparta was kinderlijk eenvoudig. Een Spartaan liep vanaf het middenveld richting het STEVO doel en werd niks in de weg gelegd. Hierna kwam STEVO er totaal niet meer aan te pas. Ook de 2-1 voor Sparta, een kanonskogel vanaf de zestien kwam voort uit een prima opgezette aanval waar STEVO veel te weinig tegenstand bood. De goede wil is er ongetwijfeld bij de selectie, maar met het vertoonde spel tegen Sparta, na het halve uur, staat STEVO voor een hele zware opgave dit seizoen.

STEVO heeft echter voor hetere vuren gestaan en het seizoen is nog lang. Ook vorig seizoen kwam de grote ommekeer eerst na de winterstop. Aan deze strohalmen moeten we ons vasthouden. Overigens was tegen Sparta de wedstrijd twee minuten na rust definitief gespeeld. De 3-1 was een voorbode van wat nog komen ging in het verdere verloop. De teller stopte gelukkig bij 5-1, maar had hoger uit kunnen vallen. Eerst zondag 3 december komt STEVO weer in actie, dan thuis tegen RKZVC, die één plek hoger staan op de ranglijst, derde van onderen.

Een enorme kater voor STEVO na het met 5-1 verloren duel zaterdagmiddag in Enschede tegen Sparta. Een goed begin van STEVO eindigde naarmate de wedstrijd vorderde in een totale deceptie. Een 0-1 voorsprong van Joes Masselink kon niet voorkomen dat STEVO na twintig minuten de weg totaal kwijt was en deze ook niet meer terug vond. Het overkomt STEVO in de competitie steeds vaker. De ploeg van trainer Michiel Mensink lijkt het niveau aan te kunnen in de beginfase, maar rond het halve uur neemt de tegenstander meer en meer het heft in handen en weet STEVO daar geen draai meer aan te geven.

Zo ook tegen Sparta Enschede. STEVO wil vaak voetballend alles oplossen en individueel wordt de bal ook nog eens te lang vastgehouden, waardoor de tegenstander zich weer makkelijk kan positioneren. Balverlies ligt bij STEVO constant op de loer.

De goede wil is er ongetwijfeld bij de selectie, maar met het vertoonde spel tegen Sparta, na het halve uur, staat STEVO voor een hele zware opgave dit seizoen. STEVO heeft echter voor hetere vuren gestaan en het seizoen is nog lang. Ook vorig seizoen kwam de grote ommekeer eerst na de winterstop. Aan deze strohalmen moeten we ons vasthouden.

Overigens was tegen Sparta de wedstrijd twee minuten na rust definitief gespeeld. De 3-1 was een voorbode van wat nog komen ging in het verdere verloop. De teller stopte gelukkig bij 5-1, maar had hoger uit kunnen vallen. Eerst zondag 3 december komt STEVO weer in actie, dan thuis tegen RKZVC, die één plek hoger staan op de ranglijst, derde van onderen.