STEVO door in de beker na sensationele penaltyserie  tegen DZC '68.

22-11-2023 om 00:00 uur

In een sensationele penaltyserie na 90 minuten voetbal, waarin de eindstand 1-1 was tegen DZC '68, gaat STEVO door in de beker. In Doetinchem eindigde de strafschoppenserie 9-10 voor STEVO. Keeper Ivo Oude Voshaar, bij afwezigheid van Bas Beernink door een blessure op doel, werd de held van de avond door 2 penalty's te stoppen en er zelf één in te schieten.
Bij STEVO mistte alleen Stijn Harmelink.
STEVO knokte zich de longen uit het lijf deze avond voor een goed resultaat. In de competitie wil het nog niet vlotten, maar het resultaat in Doetinchem moet toch vertrouwen geven, dat ook hier meer mogelijk is dan de voorlaatste plaats tot nu toe in de eerste klasse. DZC was eerder dit seizoen in de competitie nog de baas op de Peuverweide tegen STEVO en staat momenteel derde op de ranglijst.
STEVO begon goed aan het bekertreffen tegen DZC en het eerste kansje kwam in de 25e minuut van Mick Velthuis.
Ivo Oude Voshaar stond goed te keepen en Bram Tibbe lette goed op bij een verdedigingsfout van DZC '68 en strafte dit genadeloos af; 0-1.
Met deze stand ging STEVO ook naar de thee en de conclusie was prima voetbal door een hardwerkend STEVO.
In de 60e minuut had Joes Masselink de twee nul op de schoen, maar zover kwam het helaas niet.
DZC begon meer aan te dringen en bij een bal op de lat kwam STEVO goed weg.
De spanning was te snijden naar het einde toe. Vooralsnog hield STEVO goed stand en in de 89e minuut stond nog altijd de 0-1 voorsprong op het scorebord.
Wat niet meer verwacht werd gebeurde dan toch. DZC schoot alsnog de 1-1 gelijkmaker binnen en de teleurstelling was begrijpelijk groot in het STEVO-kamp.
Penalty's was de regel nu.
De genoemde teleurstelling na 90 minuten, ging over in euforie na een penaltyserie die eerst stopte bij 9-10 voor STEVO.
Ivo Oude Voshaar deed in de penaltyreeks waarvoor hij in doel stond deze avond, DZC uit de beker kelderen, en dat verdiend een groot compliment.
Het bekeravontuur voor STEVO duurt voort.
Wie de volgende tegenstander wordt zal de KNVB binnenkort bekend maken. De busreis naar Geesteren zal er ongetwijfeld één zijn van plezier en vertrouwen voor het verdere verloop in de competitie, te beginnen zaterdag om 14.45 uit tegen Sparta Enschede.