Blogger neemt zoete wraak op asociale doorrijder

25-11-2015 om 17:01 uur

De Geesterse blogger Wouter Waayer maakt afgelopen zondagmiddag iets mee dat hem nog lang zal heugen. Hij en zijn vriendin gingen naar een winkel in Hengelo. Het was daar vrij druk en ze moesten daardoor even zoeken naar een geschikte parkeerplek.

Na een poosje zagen ze een gezin dat hun gekochte spullen in de auto aan het pakken was. “We besloten daar op te wachten, dus ik stopte mijn auto en zette mijn knipperlicht naar rechts aan. Ondertussen raakte de bestuurder van de auto achter mij waarschijnlijk een beetje gefrustreerd, want hij probeerde mij opeens in te halen. Dat ging best wel roekeloos en daardoor schuurde hij met zijn auto langs mijn auto. De bestuurder en inzittenden keken mij vervolgens aan en reden toen door. Omdat het best wel hard ging, stapte ik maar gelijk mijn auto uit om te kijken of er schade was. Dat was er. Gelukkig niet heel veel; wat krassen aan de zijkant van mijn auto en op de lak van de spiegel.”

Met de benenwagen achter de doorrijder aan

“Nadat ik mijn auto geparkeerd had, ging ik samen met mijn vriendin de mensen te voet achterna. De bestuurder bleef doorrijden, terwijl andere inzittenden achterom keken en ons aan het uitlachen waren. Op dat moment werd ik wel een beetje boos, want waarom stopten ze niet?”, vroeg Wouter zich af. Na een tijdje kon de auto niet verder rijden, omdat er een auto voor hen stilstond. “Dat was onze kans. Ik ging naast de auto staan en vroeg de inzittenden of ze het raam open wilden doen. Dat deden ze uiteindelijk. Ik vroeg vervolgens aan hen of ze zich er bewust van waren dat ze zojuist tegen mijn auto waren gereden. Natuurlijk wist ik wel dat zij zich daar bewust van waren, maar ik wilde de bestuurder toch nog een kans bieden om hun excuses aan te bieden. Dat deden ze niet. Daarentegen begonnen ze allerlei scheldwoorden te roepen, die ik nu maar even niet zal herhalen. Alle inzittenden stelden zich uiterst agressief op. Ik voelde de bui al hangen. Terwijl mijn vriendin nog een poging deed de mensen te kalmeren en om ons verhaal uit te leggen, pakte ik mijn telefoon en maakte foto’s van de auto en het nummerbord. Toen de bestuurder dat zag, stapte hij uit en riep dat ik die foto’s onmiddellijk moest verwijderen ‘want anders…’. Dat deed ik uiteraard niet en ik legde de man uit dat ik mij niet liet intimideren door hem, want hij was immers degene die brokken heeft gemaakt. Volgens hem was daar niets van waar en was het mijn eigen schuld. Ik vroeg de man om mee te komen, zodat ik hem de schade kon laten zien. Het leek erop dat hij meeliep, maar toen ik me omdraaide zag ik dat de man weer in zijn auto stapte. Zijn vrouw riep toen nog tegen mij dat ik ze toch niets kon maken. Toen reden ze er vandoor.”

‘Geen sorry, dan maar de politie’

Wouter vond het naar eigen zeggen nogal asociaal dat die bestuurder zomaar doorreed zonder zijn excuses aan te bieden en besloot daarom maar de politie in te schakelen. “Hadden ze gewoon sorry gezegd, dan had ik echt niet moeilijk gedaan om die krasjes. Maar nu wordt het een heel ander verhaal. Ik vind dat je zo niet met mensen hoort om te gaan.”

Met de schade komt het wel goed, denkt de Geesternaar. “Ook als de tegenpartij niet meewerkt, omdat ik hun kenteken heb, foto’s heb die de auto rond het juiste tijdstip op de betreffende locatie plaatst, ik direct aangifte heb gedaan, ik een getuige heb en natuurlijk de schade heb die het bewijst.”

Het bericht Blogger neemt zoete wraak op asociale doorrijder verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zondag 23 juni

22.7°

Ochtend 13.4°
Avond 21.1°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 22.7°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin