Zwaar dronken Hardenberger slingert over de weg in Geesteren

12-01-2016 om 17:29 uur

Vanmorgen rond 09.30 uur troffen agenten een flink onder invloed van alcohol zijnde bestuurder aan in de nabijheid van restaurant De Knoefbakker in Geesteren. Deze 47-jarige man, een inwoner van Hardenberg, werd daarop in de boeien geslagen.

“Zijn snelheid was zo laag dat andere automobilisten hem inhaalden. Daardoor reden wij op een gegeven moment achter hem en zagen dat hij eigenlijk wel de hele breedte van de Denekamperweg nodig had”, legt Emil Baveld, politiechef Noordoost Twente, uit. “De rotonde daar nam hij ruimschoots, net als een rotonde verder. Dat is waar je richting Manderveen kunt. Beide keren kwam hij hoog uit met zijn stuurkunsten. Hij viel ons dus gewoon erg op qua weggedrag.”

“We hadden dus al wel het vermoeden van alcoholgebruik en hebben hem staande gehouden om vervolgens te laten blazen in onze alcoholmeter. Toen zag je direct zijn bloeddoorlopen rode ogen. Ook stonk hij flink naar alcohol. Daar blies hij al meteen een F. We hebben hem daarom meegenomen naar het politiebureau, waar de meetapparatuur 2,8 promille aangaf”, vertelt agent Massimo Bellucci. “Bij een promillage van 1,3 wordt het rijbewijs ingenomen, dus in dit geval al helemaal.”

Een proces-verbaal is opgemaakt. De rechter zal te zijner tijd over zijn lot en dat van zijn ‘roze papiertje’ een oordeel gaan vellen.

5x

Een beginnend automobilist mag maximaal 0,2 promille blazen bij een controle. Voor een ervaren bestuurder is dit 0,5 promille. De Hardenberger had dus meer dan 5 keer zoveel alcohol in zijn bloed dan toegestaan.

Het bericht Zwaar dronken Hardenberger slingert over de weg in Geesteren verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

donderdag 25 april

9.8°

Ochtend 3.1°
Avond 7.3°
Nacht 5.8°
Min. 2.7°
Max. 10.1°

Zon op: 04:13 uur
Zon onder: 18:48 uur

Meer weer

Gebruikerslogin