Dappere Geesterse haalt haar gestolen iPhone zelf weer op bij de dief

21-03-2016 om 15:33 uur

Eventjes winkelen in het dorp, maar daarbij je nieuwe telefoon verliezen. Erg vervelend en misschien wel juist als je erachter komt dat het apparaat waarschijnlijk door iemand gestolen is. Het overkwam de 20-jarige Judith, die verder liever anoniem blijft, gistermiddag in Geesteren.

Op haar iPhone staat een app om daarmee de smartphone te traceren. Dat deed ze en daarbij bleek dat het nog in de buurt was, maar dan bij een ander dan de rechtmatige eigenaar. Onverschrokken nam ze poolshoogte bij het adres dat de app aangaf, aan de Haarbrinksweg in Geesteren. Ze stormde binnen en de oneerlijke vinder c.q. dief bleek inmiddels de simkaart eruitgehaald te hebben. Hij was ermee aan het prutsen, geeft Judith aan. Daarop eiste ze haar eigendom terug. “Ze keken wel een beetje raar op dat ik daar stond. Maar kreeg hem ‘netjes’ terug – gelukkig.

Vandaag heeft ze bij de politie melding gemaakt van het voorval. Spijt van haar kordate optreden heeft Judith niet, integendeel. De volgende keer zou ze het waarschijnlijk weer op dezelfde manier doen, al was het niet zonder enig gevaar.

Het bericht Dappere Geesterse haalt haar gestolen iPhone zelf weer op bij de dief verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 29 maart

8.6°

Ochtend 7.6°
Avond 10.6°
Nacht 8.1°
Min. 7.2°
Max. 11.3°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin