Carnavalshandbal met Hoogheden

12-02-2014 om 07:55 uur

Met ne’n ooln handbal moit leer’n!
Geesteren 8-2-2014.
Sporthal de Ransuil is hét decor om samen een sportief feestje te bouwen. Wat is in deze tijd nog actueler dan het carnavalsfeest?
Alle kabouterhandbalstertjes van de clusterverenigingen de Tukkers, Langeveen, Vasse en Stevo met daarnaast de handbalverenigingen RSC en Bornebroek waren top carnavalesk verkleed om zo hun wedstrijden te spelen.
Dat konden we duidelijk zien. Mega Mindy was sterk vertegenwoordigd en velen waren op de vroege morgen creatief richting Geesteren vertrokken.
Hoogheden.
Een verrassing voor de handbalstertjes was dat, Prins Paul de eerste met zijn Secretaris André van de Spekscheeters uit Vasse, Prins Gerard met adjudant Ben en hun hofdames van de Turftrappers uit Langeveen en Prins Raymond met adjudant Marcel van de Papsleef’n uit Geesteren de arena betraden onder de wel bekende carnavalsklanken van Liberté………….. Een lang lint van verkleedde handbalstertjes volgden in de polonaise en sierden de sporthal. Aan de zijlijn stonden enthousiast meeklappende en dansende ouders.
De toon was gezet en de hoogheden voegden zich bij hun handballende plaatsgenootjes om ze samen met de leidsters aan te moedigen en te coachen.
De hoogheden van Vasse en Langeveen moesten toevalligerwijs tegen elkaar spelen en er ontstond spontaan een feestje aan de rand van het veld. Met de klanken:  “Waar is dat feestje, Hier is dat feestje” werd het een gezellige sfeer. Resultaat telde niet, maar gezelligheid des te meer.
In de orde van alle kabouterhandballers.
Na de wedstrijd werden de hoogheden en alle aanwezigen op het veld toegesproken door de clustervoorzitters van de 4 handbalverenigingen.
Complimententen waren er voor de organisator van dit maandelijkse toernooi, Wendy Stolwijk. Ook Paulien Bos als beheerster van de kantine in de Ransuil werd bedankt voor haar medewerking.
Tja… en je laat de aanwezige hoogheden natuurlijk niet zonder een aandenken vertrekken.
Ze werden opgenomen in de orde van alle kabouterhandbalstertjes met als lijfspreuk:
“Met ne’n ooln handbal moit leer’n”
De 6 hoogheden werden door een zestal lieftallige handbalstertjes gehuldigd. Er werd hen een bal met lint en lijfspreuk om gehangen. Zelfs kwam er een dikke kus aan te pas.
Daarna volgde het fotomoment. Clemens Brughuis zoomde vakkundig in en kunt u de foto’s op de desbetreffende handbalsites terug zien.
 
Ontbijt en sponsoring.
Na gedane arbeid is het goed eten. Dat hebben we geweten. We hadden een hele voorraad aangelegd en dat is bijna allemaal genuttigd!
Het lekkere brood kwam uit Vasse van “de Bosbakker”.
Het overheerlijke verse fruit werd aangeboden door “Yvonne Keurentjes”.
Yvonne Keurentjes en de Bosbakker, hartelijke bedankt voor deze gulle gift!
Ook de Hoogheden en de leidsters konden aanschuiven en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
De reacties van tal van ouders en bezoekers waren erg positief. Deze super gezellige morgen zullen de jeugdige handbalstertjes niet snel vergeten.
Niet alleen sport verbroederd, maar ook het carnaval brengt de mensen dichter bij elkaar!
Daar was iedereen het mee eens.
Iedereen een fijn handbal- en carnavalsseizoen gewenst namens:
HV de Tukkers, HV Langeveen, HV Vasse en HV Stevo

Bron: De Papsleef'n

Het weer

zaterdag 27 april

12.0°

Ochtend 6.5°
Avond 11.0°
Nacht 11.1°
Min. 6.5°
Max. 15.6°

Zon op: 04:09 uur
Zon onder: 18:51 uur

Meer weer

Gebruikerslogin