C.V. De Kroegtijgers winnen de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht

11-02-2018 om 18:28 uur

C.V. De Kroegtijgers winnen de Papsleef’n Wisselbokaal na geweldige Papsleef’n optocht
GEESTEREN – De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind, de straten van het Papsleef’ndorp waren zondag 11 februari weer het domein van vele carnavalsvierders. Duizenden bezoekers waren toegestroomd om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van hoogheden Prins Maikel en adjudant Gerard brachten geweldige praalwagens, creatieve kostuums en originele éénlingen een geweldig carnavalsfeest in het Papsleef’ndorp. En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de fel begeerde Papsleef’n bokaal! Dit jaar gaat de hoogste eer naar C.V. de Kroegtijgers uit Geesteren. En om het feest helemaal compleet te maken, de C.V. Ketel uit Geesteren ging er met de 1ste prijs vandoor bij de kleine wagens!
Geweldige loopgroepen en praalwagens
Het aantal aanmeldingen was dit jaar iets hoger dan vorige  jaar. In totaal waren 18 kleine wagens en 17 grote wagens te bewonderen.  De Venfluiters uit Manderveen, de CV Kroegtijgers en Het Peleton uit Geesteren trokken met honderden door de straten. Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. Zo werd bij CV Manders een zeemeermin gered van de haaien en schoten de Kroegtijgers een medetijger uit een kanon!
De Papsleef’n Wisselbokaal
Net als vorig jaar streden de grote wagens om de felbegeerde Papsleef’n Wisselbokaal. Vorig jaar was deze bokaal in handen van DKW Vasse. 2 weken geleden is de bokaal weer teruggekomen in het Papsleef’ndorp, en klaar om weer een jaar uit logeren te gaan. De eer gaat dit jaar naar C.V. de Kroegtijgers, zij zijn aankomend jaar de trotse bezitters van deze bokaal.
Live te volgen
Dit jaar was het voor de 2de keer mogelijk om de optocht live te volgen via Facebook, en niet zonder resultaat. Ongeveer 200 tot 300 mensen keken de optocht op deze manier en de positieve reacties kwamen volop binnen, van Rotterdam tot aan Nigeria!
Uitslagen top 3
Grote wagens
1. C.V. de Kroegtijgers
2. C.V. Mander
3. DKW Vasse
 
Kleine wagens
1. C.V. Ketel
2. C.V. de Dwarskiekers
3. C.V. Noord Proost
 
Loopgroepen
1. C.V. de Komkommers
2. Amsink viert feest
3. Wir War
 
Een tot en met zeslingen
1. Eisprong
2. Wie wil ons kussen
3. Wij gaan voor de eeuwige roem
 
Fietsen/karretjes/loopgroepjes basisschool
1. Formule 1
2. Legerboys
3. Oversteken
 
Geinprijs
Nr. 30 Code Bloot
 
Aanmoedigingsprijs
Buurman en Buurman
 
Straatprijs
Gentenslag
 
 
 
 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

woensdag 21 februari

3.0°

Ochtend 3.0°
Avond -0.3°
Nacht -4.0°
Min. -4.0°
Max. 3.5°

Zon op: 06:35 uur
Zon onder: 16:58 uur

Meer weer

Twitter

20-02
@_Almelo Almelo Nieuws

Judobanden geel en oranje favoriet in . Judoleraar Lars Eisen nam de bandexamens af bij zijn judoka's in . Iedere vrijdag geeft hij les in de gymzaal achetr de basisschool...

17-02
@BenOW2 BenOude Wesselink

boys jo17-3 - jo17-3. Met slechts 11 spelers op pad. Door een vervelende blessure een uur lang met 10 man moeten spelen. Iedereen een tandje bij en dan de drie mee naar is toch een super begin. Eindstand 0-4.

17-02
@mvonmartels Maurits von Martels
17-02
@_Almelo Almelo Nieuws

Boze boer uit moet bewijzen dat deze kalfjes tweelingzusjes zijn - Geen zusjes die meer op elkaar lijken dan Trui 113 en Trui 114, zegt Ewald Stamsnieder. Toch moet hij bewijzen dat ze echt...

16-02
@hjhuisintveld Herman HuisintVeld

En wij weten in heel erg zeker dat deze agrariër door en door betrouwbaar is.

16-02
@spirituelegids De Spirituele Gids

NIEUW | VANAF 23 MAART | 10:00 | Tweedaagse Incentive met het Talentenspel te

16-02
@_Almelo Almelo Nieuws

Band Tricklebolt naar Vinylparadijs in - De Sallandse rockband Tricklebolt speelt zaterdag 21 april in het Vinylparadijs aan de Langeveenseweg 21. Het optreden...

15-02
@spirituelegids De Spirituele Gids

VANAF MORGEN 16 FEB | 10:00 | Tweedaagse Incentive met het Talentenspel te

15-02
@LohuisG Gerrit Lohuis

Belang bij wat hout voor de open haard of snoeihout voor een paasvuur? Je mag het gratis bij mij ophalen. Grens

Gebruikerslogin