CV de Papsleef’n klaar voor de grote optocht!

13-02-2020 om 20:08 uur

De optochtcommissie van de CV de Papsleef’n maakt zich op voor het hoogtepunt van het carnavalsjaar, de Papsleef’ndag. Die dit jaar wordt gehouden op zondag 23 februari 2020. De dag begint met de optocht. Deze start zoals altijd op het carnavalstijdstip 11:11 uur ter hoogte van de basisschool aan de Vriezenveenseweg. Na de hofauto van Prins Bert en adjudant Ruben komt de muziekvereniging St. Caecilia met haar carnavaleske uitstraling en muzikale klanken langs. Grote en kleine wagens zullen in grote getale aanwezig zijn. De vele prinsenwagens met hoogheden, hofdames en dweilorkesten doen de optocht nog meer carnaval uitstralen. De loopgroepen, de 1 t/m 6-lingen en de basisschoolkinderen komen met de meest creatieve creaties langs het publiek en kunnen altijd op veel waardering rekenen. Prins Bert  en adjudant Ruben zullen met de prinsenwagen van CV de Papsleef’n zich als voorgaande jaren aansluiten bij de bonte stoet met carnavaleske gezelligheid.

Opstel- en opbouwterrein
Dit jaar wordt voor de tweede keer gebruik gemaakt van een opbouw- en opstelterrein. Alle deelnemende praalwagens nemen daar hun positie in en kunnen er veilig hun wagens opbouwen. In het jaarlijks overleg met de wagenbouwers is geloot om de startnummers. Het betreden van het opbouwterrein kan alleen maar met een speciaal entreebandje en is niet voor het publiek toegankelijk.

Wie gaat er in 2020 met de Papsleef’n wisselbokaal naar huis??
Ook dit jaar zullen de grote carnavalswagens gaan strijden om de prestigieuze “Papsleef’n Wisselbokaal”. Vorig jaar kwam deze eer toe aan DKW uit Vasse. Ieder jaar ligt de kwaliteit en de creativiteit dichter bij elkaar en worden de deelnemende groepen en wagens professioneler. Het zal dus voor de jury weer een hele klus worden om de prijzen te verdelen.
           
Prijzen
De deelnemers zijn gewend aan een mooie prijzenpot en is het dit jaar ook weer zeer aantrekkelijk om deel te nemen aan deze fantastische optocht. Prins Bert en adjudant Ruben maken na afloop van de optocht om 16:30 uur de prijzen bekend van de 1 t/m 6-lingen, basisschooldeelnemers en geinprijs bij residentie Erve Kampboer. Om 18:00 uur zullen de prijzen van de grote wagens, kleine carnavalswagens en grote loopgroepen bekend worden gemaakt bij residentie Zaal Kottink. 

De Schudbuul’n
Ook willen we alle bezoekers van de optocht er op attenderen, dat de duit in de schudbuul tijdens de optocht het mede mogelijk maakt, dat de optocht blijft voortbestaan. De schudbuulleden van deze actie zijn herkenbaar aan de  monnikenkleding met het logo van de Papsleef’n.  Met de kreet: “Met uw duit kan de optocht weer vooruit” onderstrepen we het belang hiervan.

Geparkeerde auto’s langs de route
Om ervoor te zorgen dat de optocht soepel verloopt, wordt gevraagd aan aanwonenden om hun auto niet aan de route te parkeren. Dit om hulpdiensten in geval van nood alle ruimte te verlenen die ze nodig hebben! De weg vanaf de rotonde Vriezenveenseweg tot aan de start van de optocht ter hoogte van de Röringstraat moet worden vrijgehouden.

Pinnen heeft de voorkeur, controle op valse biljetten
Ook dit jaar is het mogelijk om tijdens de gala’s en Papsleef’ndag met de pin te betalen. Dit heeft de voorkeur: meer gemak voor de bezoekers en veiliger voor de organisatie. Daarnaast zal er actief gecontroleerd worden op valse biljetten.

Alcohol tijdens de optocht niet toegestaan
Een aantal jaren geleden zijn de Papsleef’n begonnen met een streng beleid tegen alcohol in de optocht, ook dit jaar zal de organisatie hierop streng toezicht houden. Deelnemers en bestuurders van deelnemende voertuigen die gebruik maken van alcoholische drank worden uitgesloten van prijzen en uit de optocht verwijderd. De organisatie gaat er vanuit dat de Prinsenwagens hierin een voorbeeldfunctie hebben.

 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

woensdag 26 februari

5.2°

Ochtend 3.1°
Avond 2.4°
Nacht 1.5°
Min. 1.5°
Max. 5.2°

Zon op: 06:27 uur
Zon onder: 17:04 uur

Meer weer

Twitter

23-02
@hengelonieuws Hengelo Nieuws

Twentse carnavalsoptochten massaal afgelast; heeft nieuwe datum De carnavalsoptochten in , , Boekelo, , Gronau en zijn zondagochtend afgelast vanwege...

23-02
@_Almelo Almelo Nieuws

Stormschade in : weg afgesloten - Op de Langeveenseweg in is zondagmiddag een boom omgewaaid. De weg is volledig afgesloten. De ...

23-02
@hengelonieuws Hengelo Nieuws

LIVE | Wat een kater: Twentse carnavalsoptochten massaal afgelast door slecht weer De carnavalsoptochten in , , Boekelo en zijn zondagochtend afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden....

23-02
@desmoezen C.V. de Smoezen

We maken er gewoon een mooie dag in met De Doppe! Iedereen is nog steeds van harte uitgenodigd in de Smoezenstraat!
We verzamelen om 12.00 bij nevenresidentie Café Kremer.

23-02
@hengelonieuws Hengelo Nieuws

Carnavalsoptochten in en afgelast De carnavalsoptochten in en zijn zondagochtend afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. De veiligheid...

23-02
@desmoezen C.V. de Smoezen

Tot hun grote spijt heeft zojuist moeten besluiten om de optocht van af te gelasten, vanwege de weersomstandigheden (code geel).

Wij gaan in overleg met over het aangepaste programma van vandaag.
Daarover later meer...

22-02
@SBNLNatuurfonds SBNLNatuurfonds
22-02
@CV_Peuveresch CV De Peuveresch

Vandaag waren 3 Kroegtijgers te gast in onze residentie.

Ook wel bekend als Bonte Bevers!

Spontaan meegedaan aan onze eettest!

We zien volgend jaar de uitnodiging van graag tegemoet voor een tegenbezoek.22-02
@MarcelTettero Marcel Tettero

1e groep besprak vandaag de theorie vh vliegen en maakte kennis met de apparatuur. Volgende week is de 2e groep aan de beurt

22-02
@turftrappers CV De Turftrappers

Vanmorgen hebben onze hoogheden samen met Café Zalencentrum Spalink in omgedoopt tot buitenresidentie.

20-02
@_Almelo Almelo Nieuws

Conflict over terrein CSI krijgt staartje: stichting wil eigen terrein kopen - Stichting CSI Twente wil het eigen evenemententerrein kopen. De aankoop van 9 hectare landbouwgrond moet een eind...

17-12
@DierenTwente DierenTwente

Vermist hond Bella Mechelaar vinkenweg .
is jonge hond.
Gechipt niet geregistreerd Wie heeft haar gezien of weet waar ze is?
Neem dan contact op met de Dierenambulance Oldenzaal op nr 0653747678!!

06-11
@InnovTubbergen InnovatieTubbergen
10-04
@BekiekTwente Bekiek Twente

Gebruikerslogin