CV de Papsleef’n klaar voor de grote optocht!

13-02-2020 om 20:08 uur

De optochtcommissie van de CV de Papsleef’n maakt zich op voor het hoogtepunt van het carnavalsjaar, de Papsleef’ndag. Die dit jaar wordt gehouden op zondag 23 februari 2020. De dag begint met de optocht. Deze start zoals altijd op het carnavalstijdstip 11:11 uur ter hoogte van de basisschool aan de Vriezenveenseweg. Na de hofauto van Prins Bert en adjudant Ruben komt de muziekvereniging St. Caecilia met haar carnavaleske uitstraling en muzikale klanken langs. Grote en kleine wagens zullen in grote getale aanwezig zijn. De vele prinsenwagens met hoogheden, hofdames en dweilorkesten doen de optocht nog meer carnaval uitstralen. De loopgroepen, de 1 t/m 6-lingen en de basisschoolkinderen komen met de meest creatieve creaties langs het publiek en kunnen altijd op veel waardering rekenen. Prins Bert  en adjudant Ruben zullen met de prinsenwagen van CV de Papsleef’n zich als voorgaande jaren aansluiten bij de bonte stoet met carnavaleske gezelligheid.

Opstel- en opbouwterrein
Dit jaar wordt voor de tweede keer gebruik gemaakt van een opbouw- en opstelterrein. Alle deelnemende praalwagens nemen daar hun positie in en kunnen er veilig hun wagens opbouwen. In het jaarlijks overleg met de wagenbouwers is geloot om de startnummers. Het betreden van het opbouwterrein kan alleen maar met een speciaal entreebandje en is niet voor het publiek toegankelijk.

Wie gaat er in 2020 met de Papsleef’n wisselbokaal naar huis??
Ook dit jaar zullen de grote carnavalswagens gaan strijden om de prestigieuze “Papsleef’n Wisselbokaal”. Vorig jaar kwam deze eer toe aan DKW uit Vasse. Ieder jaar ligt de kwaliteit en de creativiteit dichter bij elkaar en worden de deelnemende groepen en wagens professioneler. Het zal dus voor de jury weer een hele klus worden om de prijzen te verdelen.
           
Prijzen
De deelnemers zijn gewend aan een mooie prijzenpot en is het dit jaar ook weer zeer aantrekkelijk om deel te nemen aan deze fantastische optocht. Prins Bert en adjudant Ruben maken na afloop van de optocht om 16:30 uur de prijzen bekend van de 1 t/m 6-lingen, basisschooldeelnemers en geinprijs bij residentie Erve Kampboer. Om 18:00 uur zullen de prijzen van de grote wagens, kleine carnavalswagens en grote loopgroepen bekend worden gemaakt bij residentie Zaal Kottink. 

De Schudbuul’n
Ook willen we alle bezoekers van de optocht er op attenderen, dat de duit in de schudbuul tijdens de optocht het mede mogelijk maakt, dat de optocht blijft voortbestaan. De schudbuulleden van deze actie zijn herkenbaar aan de  monnikenkleding met het logo van de Papsleef’n.  Met de kreet: “Met uw duit kan de optocht weer vooruit” onderstrepen we het belang hiervan.

Geparkeerde auto’s langs de route
Om ervoor te zorgen dat de optocht soepel verloopt, wordt gevraagd aan aanwonenden om hun auto niet aan de route te parkeren. Dit om hulpdiensten in geval van nood alle ruimte te verlenen die ze nodig hebben! De weg vanaf de rotonde Vriezenveenseweg tot aan de start van de optocht ter hoogte van de Röringstraat moet worden vrijgehouden.

Pinnen heeft de voorkeur, controle op valse biljetten
Ook dit jaar is het mogelijk om tijdens de gala’s en Papsleef’ndag met de pin te betalen. Dit heeft de voorkeur: meer gemak voor de bezoekers en veiliger voor de organisatie. Daarnaast zal er actief gecontroleerd worden op valse biljetten.

Alcohol tijdens de optocht niet toegestaan
Een aantal jaren geleden zijn de Papsleef’n begonnen met een streng beleid tegen alcohol in de optocht, ook dit jaar zal de organisatie hierop streng toezicht houden. Deelnemers en bestuurders van deelnemende voertuigen die gebruik maken van alcoholische drank worden uitgesloten van prijzen en uit de optocht verwijderd. De organisatie gaat er vanuit dat de Prinsenwagens hierin een voorbeeldfunctie hebben.

 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

zondag 23 juni

22.4°

Ochtend 13.4°
Avond 21.1°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 22.6°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin