Dansmariekes van de Papsleef'n op een prachtige derde plaats geeindigd.

03-02-2015 om 00:09 uur

Het door de Kroesmennekes uit Fleringen georganiseerde dansmariekeconcours mocht zich ook vandaag weer verheugen met een enorme publieke belangstelling. Dit kleurrijk, muzikaal maar bovenal bijzonder gezellig gebeuren kende ook dit jaar 3 categorieën: de mini’s, de junioren en de senioren.

 

Tegen 15.00 uur werd het concours geopend door Henry Loohuis, voorzitter van de Kroesmennekes, waarna hij samen met Ton Mentink de presentatie voor z’n rekening nam. Sinds enkele jaren is er een categorie mini’s aan het programma toegevoegd. Dit betreft de meisjes in de leeftijdsgroep tot 10 jaar, zodat ook deze in hun leeftijdscategorie kunnen meestrijden om de hoogste prijzen. Daarnaast werd er beoordeeld in de leeftijdscategorie t/m 16 jaar (junioren) en de leeftijdscategorie vanaf 17 jaar (senioren).

 

In totaal deden 21 teams mee aan dit spektakel, eentje minder dan afgelopen jaar. “Deze keer is er 1 nieuwe deelnemer. De Kolkleu uit Hertme doen voor het eerst mee”, vertelde Loohuis.

 

Prachtige optredens

 

Voor de vakkundige jury lag er opnieuw geen gemakkelijke taak om de presentaties in de juiste volgorde te rangschikken. “De groepen hebben 8 minuten de tijd om hun optreden uit te voeren. Vorig jaar hebben we het reglement wat aangescherpt omdat sommigen veel langer optraden. Niet dat het niveau lager was daardoor, want dat was zeker niet het geval, maar het gaat tenslotte om het dansen en minder om de show er omheen”, aldus Debby Heithuis van de organisatie.

 

 

 

Einduitslag

 

Na een voor de deelnemende (jonge) meiden enerverende middag kwam na lang beraad de jury tot de volgende einduitslagen:

 

Senioren

 

Dubbelkiekers – 140

Turftrappers – 137

Papsleef’n – 135,5

 

Junioren

 

Turftrappers – 138

Dubbelkiekers – 123

Noorkermennekes – 116,5

 

Mini’s

 

Dubbelkiekers – 145,5

Noorkermennekes – 131

Kolkleu – 127,5

Bron: De Papsleef'n

Het weer

vrijdag 19 april

8.7°

Ochtend 7.2°
Avond 7.6°
Nacht 6.6°
Min. 5.8°
Max. 9.6°

Zon op: 04:25 uur
Zon onder: 18:38 uur

Meer weer

Gebruikerslogin