Dansmarieks naar Gemeente Gala 2014

18-01-2014 om 13:53 uur

Vanavond mogen onze Dansmariekes een optreden verzorgen op de
Gemeente Gala 2014. Als winnaars van het Dansgardeconcours 2013 in Fleringen.
Wij wensen jullie veel succes.
 
Hieronder nog het artikel uit de krant 2013

Dansgardeconcours 2013  in Fleringen opnieuw een groot succes
Gepubliceerd: 27 jan 2013 19:38 Laatste update: 27 jan 2013 19:38 Nieuws
Met ditmaal 20 deelnemers was de traditionele krachtmeting tussen dansmariekes in Fleringen weer een stukje groter dan het voorgaande jaar. Ook het bezoekersaantal lag vandaag weer hoger, mede doordat de organisatie ervoor had gekozen om het in een grote tent te houden - met een maximale capaciteit voor 1.500 mensen. Die stond aan de rand van het Kroesmennekesdorp, pal naast lokale residentie De Oale Kroesch.
Dansgardes van carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen namen deel, evenals van verenigingen uit de regio. Zo waren er dansers van de Othmarridders uit Ootmarsum, De Smoezen uit Vroomshoop, De Doldraejers uit Zenderen en de Noorkermennekes uit Hengelo aanwezig. In totaal waren er 9 optredens in de categorie Senioren, 8 van de Junioren en ook nog 3 groepen Mini's.
 
Het dansfestijn in Fleringen beleefde haar 8e editie. Ilse de Witte uit Manderveen was er voor de 3e keer bij met haar groep Mini's (6, 7 of 8 jaar oud). En daar ging heel wat voorbereiding aan vooraf, want ze is er het gehele jaar mee druk. De kinderen zijn 'normaal gesproken' de majorettes van de lokale muziekvereniging. "Ieder jaar in november hebben we een concert waar we al flink voor oefenen en elke week trainen we een uur. We hebben gelukkig een aantal ouders die ons veel helpen, zoals bij het maken van de kleding en ook voor het vervoer van de meiden zorgen."
 
De optredens werden beoordeeld door dezelfde (externe) jury als voorgaande jaren: Thea de Monnink, Yvonne Hey en Mandy Roesink.
 
Winnaars
Nadat de punten opgeteld waren, bleek dat de volgende teams hadden gewonnen:
Senioren
1.De Papsleef'n
2.De Kroesmennekes
3.De Doldraejers
Junioren
1.De Turftrappers
2.Alberger Bökke
3.De Schaop'nböll'kes
Mini's
1.De Dubbelkiekers
2.Noorkermennekes
3.Manderveen
Voor alle winnaars stond er een wisselbokaal en eigen beker klaar. Ook de groepen die als 2e en 3e eindigden, kregen een mooie beker. Bovendien ontving iedere deelnemer een herinneringsmedaille.
 
Het winnen van dit dansmariekesconcours geeft tevens recht op een optreden tijdens de gemeentelijk carnavalsgala van 2014.
 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

vrijdag 29 maart

8.3°

Ochtend 8.1°
Avond 13.9°
Nacht 8.0°
Min. 6.7°
Max. 14.6°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin