In de Startblokken!!

20-11-2012 om 18:18 uur

CV De Papsleef'n in de startblokken voor de grote carnavalsoptocht 2013! Geesteren. De optochtcommissie van de carnavalsvereniging "De Papsleef'n" maakt zich op voor de befaamde Papsleef'nzondag die wordt gehouden op 10 februari 2013. De start van de optocht is zoals altijd op het carnavalstijdstip 11.11 uur.
Om het allemaal goed te laten verlopen, wordt ook dit jaar de deelnemers met grote en kleine wagens weer verzocht om zich vooraf aan te melden. Hiermee ontlopen zij het risico, dat zij uitgesloten worden van deelname. De optochtcommissie komt de week voor de optocht bij de wagenbouwers langs om een kijkje te nemen, een praatje te maken en het deelnamebewijs met de daarbij behorende startnummers af te geven.
Prins Thomas1 en Adjudant Coen:
Onze Prins Thomas1 en zijn rechterhand Adjudant Coen hopen dan ook dat de Prinsenwagen zich evenals hun voorgangers weer aan te sluiten bij een kilometerslange bonte stoet met carnavaleske gezelligheid. De deelnemers zijn gewend aan een mooie prijzenpot en is het zeer aantrekkelijk om deel te nemen aan deze fantastische optocht.
Rommel op en langs de route:
Door gemeentelijke bezuinigingen is het schoonmaken van de optochtroute voor rekening van onze carnavalsvereniging gekomen. Dat is een maatregel die we zullen en willen naleven, maar willen we via deze weg wel alle deelnemers en bezoekers van de optocht vragen om medewerking voor het volgende. Niet gebruik maken van rotzooi en strooisels!
Wanneer we weer met zijn allen hebben genoten van een geweldige optocht zou het ook nog eens heel erg welkom zijn, dat de bewoners aan de route een steentje willen bijdragen. En om de woorden van een wethouder maar te gebruiken: hun eigen stoepje willen schoon maken.
Dat zou fantastisch zijn en de vrijwilligers van de optochtcommissie veel werk schelen.
We willen u alvast dank zeggen voor ieders medewerking!
De Schutbuul’n:
Ook willen we alle bezoekers van de optocht er op attenderen, dat de duit in de schudbuul tijdens de optocht het mede mogelijk maakt, dat de optocht blijft voortbestaan. De schudbuulleden van deze actie zijn herkenbaar aan de  monnikenkleding met het logo van de Papsleef’n.
Met de kreet:
“Met uw duit kan de optocht weer vooruit” onderstrepen we de belangen daarvan.
De categorieën!!
De volgende categorieën worden beoordeeld door een ervaren jury die niet betrokken is bij organiserende of bestuurlijke zaken van de carnavalsvereniging:

Grote carnavalswagens – groen:  Carnavalswagens, langer dan 8 meter excl. het gemotoriseerde voertuig.

Kleine carnavalswagens – oranje: Carnavalsagens, korter dan 8 meter excl. het gemotoriseerde voertuig,  tenzij gemotoriseerde voertuig deel uitmaakt van het uitgebeelde thema. (dan valt het weer onder grote wagens!)

Loopgroepen – rood: Loopgroepen bestaande uit 3 personen of meer. Gemotoriseerd   vervoer alléén toegestaan t.b.v. muziekbenodigdheden (muziekboxen/aggregaat) en mag dus géén deel uitmaken van het uitgebeelde thema.

Individueel en tweelingen – wit: Alleen of met zijn tweeën lopend of gemotoriseerd en mogen voorzien zijn van een wagen incl. het gemotoriseerde voertuig maar totaal kleiner dan 3 meter.

Basisschool – blauw: Alle deelnemende kinderen tot en met groep 8 van de basisschool, zonder deelname van de ouders.

Aanmoedigingsprijs: Prijs uitsluitend bedoeld voor deelnemers uit Geesteren, met potentie naar verbetering in volgende optochtjaren.

Geinprijs: Actueel onderwerp in een grappige tint uitgevoerd.

Straatprijs: Straat of woning in Geesteren met de mooiste carnavaleske versierselen.
Alcohol:
Ook wordt er altijd door de keuringscommissie op geattendeerd, dat alcohol tijdens de optocht voor de deelnemers niet is toegestaan. Uitsluiting daardoor zou heel jammer zijn. Daar doe je al dat werk niet voor! Gebleken is dat deze aanpak om de wagens te keuren de wederzijdse communicatie bevorderd. Overige deelnemers die informatie willen over de Papsleef’n optocht kunnen zich eveneens melden bij de optochtcommissie van De Papsleef’n.  
We willen er nogmaals op wijzen dat de carnavalswagens, wanneer de optocht de finish hebben bereikt door moeten rijden tot buiten de afzetting!
Uitsluiting:
We willen de deelnemers aan de optocht er op wijzen dat de volgende regels strikt worden nageleefd.

Deelnemers die gebruik maken van alcoholische drank worden uitgesloten van prijzen en worden uit de optocht verwijderd!

Deelnemers met 2 startnummers worden uitgesloten van prijzen!

Deelnemers die strooisels/rotzooi achterlaten tijdens de optocht worden uitgesloten van prijzen!

Wagens die door pech de route niet binnen afzienbare tijd kunnen vervolgen worden uitgesloten van prijzen!

Deelnemers die voortijdig de route verlaten worden uitgesloten van prijzen!
Deelnemers van grote en kleine wagens moeten zich vóór 27 januari 2013 aanmelden bij de voorzitter van de optochtcommissie Henk Linneman, tel 0546- 631144 of per e-mail: henklinneman@home.nl
Ook kan het formulier gedownload worden van de  Papsleef’nsite: www.depapsleefn.nl
Tot slot wensen we alle optochtdeelnemers en optochtbezoekers een mooie optocht toe en laten we er met elkaar vooral een grandioos carnavalsfeest van maken, waar plezier de boventoon voert!
“Optochtcommissie CV De Papsleef’n”.

Bron: De Papsleef'n

Het weer

zaterdag 20 april

8.4°

Ochtend 4.9°
Avond 7.8°
Nacht 3.6°
Min. 3.6°
Max. 8.8°

Zon op: 04:23 uur
Zon onder: 18:39 uur

Meer weer

Gebruikerslogin