Papsleef’n winnen “de dubbel” op dansmarieke concours Fleringen

27-01-2020 om 16:19 uur

FLERINGEN - Onder toeziend oog van bijna 2000 toeschouwers streden 26 groepen dansmariekes op het jaarlijks door C.G. de Kroesmennekes georganiseerde dansmarieke concours. Zoals ieder jaar waren de senioren en junioren dansmariekes van CV de Papsleef’n ook aanwezig, en dit jaar met een uniek resultaat. Zowel de senioren als de junioren gingen er met de eerste prijs vandoor.

Junioren pakken het hoogste podium
Sinds 2016 strijden de junioren van CV de Papsleef’n mee om de prijzen op het dansmarieke concours. Vorig jaar vielen ze net buiten de prijzen maar dit jaar hadden de meiden maar 1 doel, de 1ste prijs meenemen richting het Papsleef’ndorp. Onder leiding van Diane Kuiphuis en Romy Klaassen, en met ondersteuning van Indy Letteboer, werd er vanaf september keihard gewerkt om alle details tot in de puntjes uit te werken. Met het thema “Girl Power” wisten de meiden een geweldige performance neer te zetten. Na een aantal uren in spanning te moeten wachten op de uitslag kwamen de verlossende woorden, junioren Papsleef’n nummer 1!

Senioren hebben de eerste plek terug
De senioren van CV de Papsleef’n zijn al jaren een begrip tijdens het dansmarieke concours. Ieder jaar staat deze groep garant voor een plek op het podium. Vorig jaar moesten de meiden, die na 2 keer op rij 1ste te zijn geworden, genoegen nemen met de 2de plek. Maar de vaste groep die de resultaten de afgelopen jaren wist te behalen kende dit jaar een aantal wisselingen. Zo stopten er 3 meiden en kwamen er 4 nieuwe meiden voor terug, 2 van hun vanuit de junioren. Onder leiding van Carien Masselink en Marielle oude Wesselink werd er vanaf september dan ook keihard gewerkt om met de nieuwe samenstelling wederom een top resultaat neer te kunnen zetten. Met het thema “Aliens” hadden de meiden een uniek thema in handen dat door de geweldige outfits en grime zorgde voor een spektakel op het podium. En al het harde werken werd beloond, de senioren gingen er met de 1ste plek vandoor!

Een unieke prestatie
Dat de dansmariekes van CV de Papsleef’n ieder jaar serieus meedoen om de prijzen laten de resultaten van de afgelopen jaren absoluut zien. De senioren wisten al eens de 1ste plek in 2017 en 2018 te veroveren, de junioren wisten bij hun debuut in 2016 de 1ste plek veilig te stellen. Maar om samen in hetzelfde jaar het hoogst mogelijke podium te behalen is een uniek moment. Een geweldige prestatie waar alle Papsleef’n enorm trots op zijn!

 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

maandag 20 mei

20.0°

Ochtend 12.2°
Avond 20.0°
Nacht 15.0°
Min. 11.9°
Max. 20.7°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin