Papsleef'n beleven verrassend en zeer spectaculair gala

24-02-2020 om 11:15 uur

Afgelopen weekend ging het dak eraf tijden de gala-avonden bij de residentie van CV de Papsleef'n, Zaal Kottink. Dit jaar had de gala een extra verrassend karakter vanwege het groot aantal nieuwe artiesten dat op de bühne stond.
De avond werd traditie getrouw geopend door de Vorst van CV de Papsleef'n, Leon Oosterik. Na een woord van welkom aan Burgemeester Haverkamp, Pastoor Pikkemaat en de aanwezige buurtverenigingen kwam de microfoon in handen van Ewald Hamer, de vast spreekstalmeester tijdens de gala-avonden.
De avond kon natuurlijk niet beginnen voordat het Hofkoor de gala opende met het Papsleef’nlied.
Daarna was het tijd om de eerste debutant op het podium te verwelkomen.  Onder het nummer "Bij de politie" van K3 betrad Lars Veldhuis en podium. Met een buut over familieverjaardagen, rare tantes en de nodige zelfspot wist Lars de zaal op zijn hand te krijgen.
Peter Kuiphuis en Annemarie Oude Kotte waren wederom van de partij. Dit jaar hadden ze een lokale horecagelegenheid overgenomen. Wat je dan allemaal meemaakt werd door middel van hun droge humor kostelijk verteld. Ook had een oude bekende van de gala het podium weer gevonden. Lisan Bekhuis, voorheen Hofkoor, wist nu als solo artiest met het stuk "Grote en kleine wasjes" de zaal volledig op de kop te krijgen.
Dweilorkest Papp’n en Nathool’n verzorgde onder leiding van Rien Wesselink prachtige carnavaleske muziek. Van de Moskau medley die de zaal in de benen bracht, tot een prachtige solo, Posthoorn galop, door Ruben oude Avenhuis. Papp’n en Nathool’n is met trots de verbindende factor in de gala. De oud prinsen waren dit jaar ook weer aanwezig op de gala-avond.  Met het stuk “Clubgevoel” kregen de oud prinsen de volle aandacht van Pastoor Pikkemaat, die zelfs nog even het podium op kwam voor geestelijke ondersteuning.
Ook dans was een belangrijk onderdeel van de avond, optredens van het hoogste niveau. Zowel de junioren als de senioren wonnen dit jaar de 1ste prijs op het Dansmariekes Concours in Fleringen. De junioren wonnen deze prijs met hun dans “Girl Power”. Onder leiding van Diane Kuiphuis en Romy Klaassen, en met ondersteuning van Indy Letteboer.  De senioren wonnen deze prijs met hun dans “Alien”. Onder leiding van Carien Masselink en Marielle oude Wesselink. Beiden dansen werden op de gala-avonden uitgevoerd door de meiden. Een leuke verrassing voor prins Bert en hofdame Monique was dat hun zoon Luuk meedeed bij de junioren dansmariekes. Hier waren zij zelf niet van op de hoogte. Luuk’s danspasjes waren zeker niet onverdienstelijk en hij kreeg daarom ook een luid applaus van de zaal.
De dorpspolitiek was dit jaar in handen van een bekend en onbekend gezicht op de gala. Erwin Westerhof stond wederom op het podium om iedereen bij te praten over alle nieuwtjes uit het Papsleef’ndorp. Maar dit jaar deed hij dit samen met een nieuw gezicht in de persoon van Raymond Hemmer. In een echte schildersoutfit, en kwast in de aanslag, schilderde hij een mooi beeld van de laatste roddels.
Het Hofkoor liet gedurende de avond geregeld van zich horen. Naast de opening van de avond met het Papsleef’nlied en de afsluiting met Viva de Carnaval verzorgden zij ook een medley en een toneelstuk. De medley had dit jaar het thema “nummers met nummers”. Met hits als “’s nachts na 2en“ en “9 to 5” maakte de zaal er een geweldig feest van. Tijdens het toneel stond inburgering centraal, iets dat niet zo simpel is als het lijkt.
De laatste buut van de avond was eveneens in handen van een debutant. Frans, oftewel Frank Haselbekke, nam iedereen mee in het dagelijks leven van een Gemeentemanager PO (Puun Opruumer). Met zijn mooie manier van vertellen weet hij de lachspieren van de zaal goed te trainen.
De avond werd afgesloten op het podium. De hoogheden, hofdames, artiesten en overige medewerkers van de gala bedankten het publiek en sloten feestelijk af met het lied Viva de Carnaval.

Bron: De Papsleef'n

Het weer

zondag 3 maart

14.4°

Ochtend 7.5°
Avond 12.2°
Nacht 8.0°
Min. 6.9°
Max. 15.4°

Zon op: 06:14 uur
Zon onder: 17:15 uur

Meer weer

Gebruikerslogin