Papsleef'n verdelen prijzengeld onder wagenbouwers

23-02-2020 om 18:25 uur

GEESTEREN – Traditioneel wordt ieder jaar Papsleef’ndag begonnen met de grote optocht. Een carnavaleske stoet die 2 uur lang de straten van het Papsleef’ndorp in hogere sferen brengt. Dit jaar is het helaas anders. Storm Ellen en de afgegeven code geel door het KNMI zorgen ervoor dat de optocht voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging niet door kan gaan.

Moeilijke beslissing
In het begin van de week leek het of de weergoden de Papsleef’n nog enigsinds goed gezind waren. Maar zaterdagavond kwam daar toch het bericht, code geel voor Overijssel. Na uitvoerig beraad tussen de optochtcommissie en het bestuur werd zondag om 7 uur de definitieve keuze gemaakt. De optocht kan niet doorgaan, de veiligheid van de deelnemers en het publiek kan niet gegarandeerd worden. Een moeilijke maar verstandige beslissing.

Wagenbouwers en deelnemers
Direct nadat de keuze gemaakt was werd deze door de optochtcommissie gecommuniceerd aan alle wagenbouwers en deelnemers. Vele maanden hebben ze zich voorbereid op wat voor hun de dag van het jaar moest worden, de teleurstelling is dan ook groot. Maar waar teleurstelling is zijn vooral geluiden van begrip, iets wat de Papsleef'n steunt in hun beslissing.

Prijzengeld gaat naar de wagenbouwers
Dat de Papsleef’n en de wagenbouwers elkaar half stoat mag duidelijk zijn. Prins Bert en adjudant Ruben hebben de lokale wagenbouwers meerdere keren bezocht dit jaar. Vanuit de optochtcommissie zijn er bezoeken aan de andere deelnemers geweest. Wat een werk is er dit jaar weer verzet om de mooiste creaties te maken. En wat een kosten zijn er gemaakt om dit wederom voor elkaar te krijgen. Daarom heeft het bestuur van CV de Papsleef’n gekozen om de totale prijzenpot van dit jaar evenredig te verdelen onder de kleine en grote wagens. Later deze week zal er met de wagenbouwers contact zijn over dit mooie gebaar.
 

Bron: De Papsleef'n

Het weer

zaterdag 2 maart

10.8°

Ochtend 8.1°
Avond 9.5°
Nacht 8.4°
Min. 6.9°
Max. 12.2°

Zon op: 06:16 uur
Zon onder: 17:13 uur

Meer weer

Gebruikerslogin