Cursus Creatief Geesteren viert jubileum met expositie

12-03-2015 om 11:43 uur

GEESTEREN - Dit jaar is het 35 jaar geleden dat ‘Cursus Creatief Geesteren’ is opgericht. In 1980 stonden Hennie Niemeijer (Streu Hennie) en Herman Silderhuis (voormalig lid, thans beheerder financiën) aan de wieg van deze creatieve club. Eerstgenoemde was de grote animator en leider van het eerste uur. De groep is al vanaf de oprichting in Erve Kampboer gehuisvest en in de volksmond worden zij dan ook ‘de schildersclub van de Kampboer’ genoemd. Na het plotseling overlijden van Hennie Niemeijer (1997) is in Alphons Oude Avenhuis een opvolger gevonden.

De huidige groep is een vaste club van maximaal twintig leden. De grote onderlinge betrokkenheid is zeker zo belangrijk dan de kunstzinnige uitingen, alhoewel we dit laatste zeker niet mogen onderschatten. Op dit moment houdt Cursus Creatief Geesteren zich voornamelijk bezig met het tekenen en schilderen met diverse materialen, gereedschappen, in verschillende stijlen. Allerlei beeldmateriaal kan het uitgangspunt zijn. Soms wordt gekopieerd (fotografisch nageschilderd) en soms geheel naar eigen inzicht herontworpen (geabstraheerd) tot een nieuwe creatie.

Eigen niveau en eigen stijl
Elke cursist werkt op eigen niveau in een eigen stijl. Twee keer per jaar werken zij aan een zelfde thema. Verrassend hierin is hoe een ieder er telkens weer in slaagt deze gezamenlijke opdracht geheel op eigen wijze gestalte te geven. Het werk wordt regelmatig met de medecursisten besproken en bekritiseerd. Er wordt op deze manier veel van elkaar geleerd. De vooruitgang zit in elke kleine individuele overwinning en zo ontwikkelt elke cursist zijn/haar eigen handschrift.


Expositie
Cursus Creatief Geesteren viert het 35-jarig jubileum met een expositie op zaterdag 18 en zondag 19 april in Erve Kampboer in Geesteren. Tijdens deze expositie wordt ook werk tentoongesteld van Hennie Niemeijer. Hennie – zoals reeds vermeld een der oprichters in 1980 – was zelf een begenadigd schilder en heeft jaren de cursusleden geïnspireerd en enthousiast begeleid. Beide dagen is de jubileumexpositie van 11.00 tot 17.00 uur te bekijken. De toegang is gratis.

Bron: Erve Kampboer

Het weer

woensdag 17 juli

19.7°

Ochtend 15.0°
Avond 20.9°
Nacht 15.7°
Min. 14.0°
Max. 21.0°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin