September muziekmaand bij Erve Kampboer groot succes

07-10-2015 om 01:35 uur

GEESTEREN - September staat bij Erve Kampboer in Geesteren volledig in het teken van muziek. De titel ‘Music Days’ sluit daarom perfect aan bij de activiteiten die deze gehele maand zijn gepland. En dit blijkt een gouden greep voor Erve Kampboer. Na de Harmonicadag, Rocknight, Song to the Moon, waren afgelopen weekend de Pet Boon Aven Band en Enjoy The Music -de korendag- aan de beurt.

 

Pet Boon Aven Band
In het jubileumjaar van de Pet Boon Aven Band mocht natuurlijk een optreden bij Erve Kampboer niet ontbreken. Alle bandleden waren erg enthousiast om na 35 jaar terug te zijn in het onderkomen, waar zij hun eerste optredens gaven. Dat zij niet alleen met Pasen een goed bezochte band blijken te zijn, werd zaterdagavond wel duidelijk. Jong en oud waren aanwezig om te genieten van muziek en gezelligheid.

Enjoy The Music
Op zondag vond Enjoy The Music plaats op het Noaberplein naast Erve Kampboer. Vele bezoekers kwamen luisteren naar de optredens van de koren, een kijkje nemen op de aansluitende Noaberpleinmarkt of om gewoon de gezelligheid op te zoeken. Omdat de weersvoorspellingen nogal wisselvallig waren, had de organisatie ervoor gezorgd dat het Noaberplein grotendeels overdekt was, om hiermee kou en regen -zoveel als mogelijk- buiten de deur te houden. Gelukkig bleef het droog en kwam zelfs de zon er nog even door. De middag werd aan elkaar gepraat door Claudi Schröder, die voor ieder koor een mooi inleidend verhaal had en hen op die wijze voorstelde aan het publiek. De zes koren die dit jaar meezongen waren Kinderkoor de Baldakijnen, Jongerenkoor Carpe Diem, Gemengde koor Cantare, popkoor Ambiente, Vocal Group For You en het Papsleef’n Hofkoor.

Verschillende optredens
Aan ‘nieuwkomer’ For You de eer om dit jaar het spits af te bijten. Mooie ‘easy listening’-nummers werden in de sets die zij verzorgden, afgewisseld met populaire nummers, samenzang en prachtige solo’s van elk lid van For You. Dit creëerde een sfeer die relaxed te noemen was en waarbij tijdens de eerste set van hen, het Noaberplein en de Noaberpleinmarkt langzaamaan vol begon te stromen. Het optreden van Carpe Diem bestond uit een mix van gospel, Nederpop en musical, waarbij de jongeren zich van hun beste kant lieten zien. Het meest bijzondere was wel dat dirigente Miranda Berning voor de laatste keer het stokje zwaaide voor dit jongerenkoor. Ook Cantare had qua voorbereidingen niet stilgezeten en dat was te horen. Nederlandstalige samenzangen en anderstalige nummers wisselden elkaar af, zodat een mooi pallet van verschillende genres de passage deden.

Onwijs spannend maar superleuk
De kinderen van De Baldakijnen vonden het onwijs spannend maar superleuk om te mogen optreden tijdens Enjoy The Music. Hun optreden werd druk bezocht en de nieuwe dirigente Judith Lobker kon de aandacht van de kinderen er goed bij houden, waarbij ze ondersteund werd door de nieuwe toetseniste Lotte Oude Nijhuis. Ambiente knalde er door met een aantal popnummers. Begonnen werd met Africa, waarbij de inleiding van dit nummer het publiek direct op het puntje van de stoel kreeg. Ook Somebody to love en de Michael Jackson-medley kwamen goed uit de verf en deze afwisseling in nummers werd door het publiek aangenaam ontvangen. Het Papsleef’n hofkoor sloot uiteindelijk de middag af met -hoe toepasselijk- een gezellige Proostmedley, die werd gezongen op een wijze zoals we die alleen maar van het Papsleef’n hofkoor kennen. Dit was voor de vele bezoekers reden om na alle optredens en de markt, nog gezellig na te blijven hangen.

Bedankt
De organisatie wil iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor het slagen van een goed weekend tijdens deze Music Days. “Natuurlijk de koren met hun dirigenten en combo, de jubilerende Pet Boon Aven Band, de mensen van de techniek, de presentatie en de belangrijkste groep: alle vrijwilligers vóór en achter de schermen. Zonder de inzet van al deze mensen hadden we het niet op deze wijze neer kunnen zetten”, stelt Anke Vink.

 

Bron: Erve Kampboer

Het weer

zondag 19 mei

19.5°

Ochtend 12.5°
Avond 17.5°
Nacht 14.6°
Min. 11.4°
Max. 21.1°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin