Voorstellingen Regimentsfanfare

27-11-2016 om 11:00 uur

Voorstellingen Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Afgelopen vrijdag verzorgde de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers op uitnodiging van muziekvereniging St. Caecilia twee voorstellingen voor alle leerlingen van de Aloysiusschool. De groepen 1 tot en met 4 bezochten de voorstelling 'Held?!. Deze voorstelling was een verhaal over de avonturen van ridder Ruben (zie kleurplaat). In het verhaal werd ingegaan op de thema's oorlog en vrede. Het verhaal werd muzikaal omlijst door het orkest. De voorstelling werd afgesloten met een medley van Sinterklaasliedjes.

De groepen 5 tot en met 8 bezochten de voorstelling 'Geeft acht!'. In dit interactieve spektakel werd Zaal Kottink tijdelijk militair terrein en het (strijd)toneel van een militaire ceremonie. In de voorstelling werd ingegaan op (de geschiedenis van) ons leger en de rol van een militair orkest hierbij. Ook kwam onder andere de volgende vraag aan de orde: welk verhaal vertellen veteranen ons? Maar ook: Hoe leuk is het eigenlijk om muziek te maken? De kinderen werden hier op een interactieve wijze bij betrokken met een medley van Kinderen voor Kinderen. Ook werd ingegaan op wat een dirigent doet. Enkele kinderen kregen de kans het orkest te dirigeren. De voorstelling was erg educatief, afwisselend en bijzonder sfeervol. De reacties van de kinderen en de leerkrachten waren zeer lovend "Wat was dit geweldig om mee te maken", aldus een leerkracht.

Kinderen die enthousiast zijn geworden om ook een instrument te spelen in een orkest zijn van harte welkom bij muziekvereniging St. Caecilia. Zie bijgaande flyer van de muziekvereniging.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Flyer deel 1

Flyer deel 2

Bron: St. Caecilia

Het weer

zondag 19 mei

19.5°

Ochtend 12.5°
Avond 17.5°
Nacht 14.5°
Min. 11.4°
Max. 21.1°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin