DKW Vasse zegeviert ook bij grote carnavalswagens van optocht in Geesteren

19-02-2023 om 20:53 uur

De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind, de straten van Geesteren waren zondag weer het domein van vele carnavalsvierders.

Duizenden bezoekers waren toegestroomd om na drie jaar eindelijk weer de grote optocht van carnavalsvereniging de Papsleef’n bij te wonen. Onder toeziend oog van de plaatselijke hoogheden, prins Ben IV en adjudant Gerard met de hofdames, verzorgden geweldige grote en kleine wagen, spectaculaire loopgroepen en originele eenlingen een geweldig carnavalsfeest. En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de felbegeerde Papsleef’n bokaal.

Dit jaar gaat de hoogste eer naar DKW uit Vasse, die met het thema Ik Hou van Holland hoge ogen gooiden. DKW Vasse was bij de laatste editie ook al de winnaar bij de grote wagens. Bij de kleine wagens gingen De Dwarskiekers uit Harbrinkhoek er met de eerste prijs vandoor.

Lang wachten

Iedereen heeft lang moeten wachten om weer een grote optocht door de straten van het Papsleef’ndorp te zien trekken. Drie jaar geleden was de laatste optocht, het jaar erna was er een enorme storm gevolgd door twee jaren met coronamaatregelen. Maar dit jaar kon het startsein eindelijk weer gegeven worden met als resultaat een optocht van ongekend niveau.

Hoog niveau

Het aantal aanmeldingen was dit jaar ongeveer gelijk aan de vorige editie. Er waren twaalf kleine en twaalf grote wagens te bewonderen in de straten van het Papsleef’ndorp. Maar in totaal waren er bijna vijftig inschrijvingen deze editie. Het niveau was dit jaar extreem hoog onder de deelnemers. Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. De Hènige Slepvèènt hadden een volledig sprookjesbos meegenomen, waar roodkapje op de vlucht moest voor de grote boze wolf, en Het Peleton bracht motoren en rock en roll tijdens hun Highway to Hell.

Jubileum van De Doppe

Voor de wagenbouwers van carnavalsvereniging De Smoezen, De Doppe, was het dit jaar een speciale editie. Voor de elfde keer ging het geweld uit Vroomshoop door de straten in Geesteren. En natuurlijk mocht hun eigen Smoezenstroat dit jaar ook niet ontbreken. Hun prins Han en adjudant Tom hebben deze eerder op de ochtend samen met de Geesterense hoogheden officieel geopend.

Top drie uitslagen

Grote wagens:

1. CV DKW
2. CV Peleton
3. CV Kroegtijgers

Kleine wagens:

1. De Dwarskiekers
2. CV Ketel
3. CV de Jökkers

Loopgroepen:

1. De Wietkiekers
2. Kroescontrol
3. Peuveresch

Een- tot en met zeslingen:

1. De Komkommers
2. Nooit eerste prijs wel de meeste bekers
3. Proud to be oud

Aanmoedigingsprijs:

1. Een kind kan de was doen
2. Wat doe je ons toch aan

Geinprijs:

Wij gaan optreden

Het weer

zondag 19 mei

19.5°

Ochtend 12.5°
Avond 17.4°
Nacht 14.1°
Min. 11.4°
Max. 21.1°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin