Donateurs van Vogelwerkgroep Geesteren laten zich wildschotel goed smaken

26-11-2023 om 13:12 uur

Gisteren hadden donateurs van de inmiddels dertigjarige Vogelwerkgroep Geesteren een uiterst gezellige avond bij De Herterij.

Nadat voorzitter Hennie Schröder iedereen welkom had geheten, stond voor iedereen een warm en koud buffet klaar. Hij dankte de aanwezigen voor de hartelijke steun die het bestuur heeft mogen ontvangen. Onder meer van veldwerkers, boeren, buren en zelfs vrijwilligers uit omliggende gemeenten die ook in Geesteren graag de handen uit de mouwen steken om weidevogels te behouden.

Nieuws

In het nieuwe jaar zal er weer veel nieuws te melden zijn van de Vogelwerkgroep Geesteren. Het bestuur wil het aantal kleine plasdrassen nog verder uitbreiden en ze gaan serieus aan de slag met weilandirrigatie – na een driejarige voorbereiding. Er wordt een slangenstelsel met een lengte van ongeveer 70 km in de grond gelegd, in een weidevogelsgebied aan de Kotkampsweg, zo wil het omvangrijke irrigatieplan. Als het langere tijd droog blijft, zoals de afgelopen jaren telkens het geval was, kunnen ze door het slangetje precies genoeg water naar de wortels van het gras pompen. De pompen worden aangedreven middels zonnepanelen.

De boer heeft dan een maximale opbrengst uit het gras voor zijn koeien, en de kuikens van de weidevogels vinden ruim voldoende insecten als voedsel. Kuikens moeten namelijk pijlsnel volwassen worden om uit te kunnen vliegen. Ze zijn als ze eenmaal kunnen vliegen, ook veilig voor roofdieren op de grond. Maar eerst laat het bestuur van de Vogelwerkgroep Geesteren nog het jaaroverzicht 2023 verschijnen en daarnaast komt er eind dit jaar nog een prijsvraag waarmee ze drie geldprijzen van in totaal 175 euro zullen weggeven.

Het weer

zondag 3 maart

12.9°

Ochtend 7.5°
Avond 11.6°
Nacht 8.3°
Min. 7.2°
Max. 14.5°

Zon op: 06:14 uur
Zon onder: 17:15 uur

Meer weer

Gebruikerslogin