Maak gebruik van de groene cheque

03-05-2022 om 22:05 uur

De gemeente Tubbergen wil lokale energie-initiatieven van inwoners stimuleren. Daarom kunnen initiatiefnemers, net als vorig jaar, een groene cheque aanvragen. De groene cheque is een subsidievoucher voor initiatieven om duurzame energie op te wekken of om energie te besparen. Er kan per initiatief een bedrag aangevraagd worden tot € 3.000,-.

De groene cheques zijn bedoeld om maatschappelijke organisaties uit de gemeente Tubbergen of een samenwerking tussen tenminste 5 huishoudens of bedrijven vooruit te helpen. De groene cheques kunnen worden aangevraagd door bijvoorbeeld verenigingen, kernraden, duurzaamheidscoöperaties, duurzaamheidswerkgroepen, maatschappelijke instellingen, individuele inwoners en bedrijven.

Wethouder Erik Volmerink steunt deze initiatieven van harte: “Verenigingen, buurten en bedrijven zien steeds vaker kansen in energieopwekking of energiebesparing. Wij zien mooie initiatieven om ons heen en denken daar ook regelmatig over mee. Zo’n groene cheque kan net dat extra steuntje in de rug zijn om een project ook echt van de grond te laten komen of te laten versnellen.”

Cheque voor diverse groene doelen

De groene cheque kan op veel manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld voor onderzoek of inhuur van een advies, maar ook voor de opstart van een coöperatie of de inkoop en plaatsing van materialen. De gedachte achter de cheque is dat inwoners hun ideeën over energie delen en gezamenlijk met het opwekken of besparen van energie aan de slag gaan.

Vorig jaar heeft Stichting Grote Moat in Tubbergen bijvoorbeeld een cheque ontvangen voor het plaatsen van masten met ledverlichting, Essenkracht Albergen voor het oprichten van een energiecoöperatie en dorpsraad Manderveen voor een bewustwordingsactie voor haar inwoners. En als een groep van 5 woningeigenaren besluit samen hun woningen te isoleren of van zonnepanelen te voorzien, komen ook zij in aanmerking. 

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 31 december 2022. In totaal is er dit jaar 42.850 euro beschikbaar. De verzoeken worden op volledigheid en volgorde van binnenkomst beoordeeld. Als het subsidieplafond bereikt is, wordt de regeling gesloten. Dus meld u snel aan!

De details van de regeling en hoe deze aan te vragen is te vinden op:

www.tubbergen.nl/subsidieregeling-groene-cheque-2022

=====================================================================================================================================================================

Het weer

zaterdag 25 maart

10.6°

Ochtend 8.3°
Avond 8.8°
Nacht 7.6°
Min. 7.6°
Max. 11.6°

Zon op: 05:24 uur
Zon onder: 17:53 uur

Meer weer

Twitter (#geesteren)

omtrend
25-03

@rtvoost Is hij nog goed mee weggekomen deze ?soevereine? sympathisant van het #trekkertuig heb medelijden met? https://t.co/2imovVnt63

omtrend
25-03

@SaskiaBelleman @telegraaf Die man is toch werkelijk totaal doorgeslagen met zijn ?soevereiniteit?. Anarchie en waa? https://t.co/NVSda3y8D0

Wiep13396680
24-03

RT @LidwienNews: #NieuwsInPerspectief
Shovelbestuurder uit #Geesteren veroordeeld voor mishandelen agenten bij boerenprotesten https://t.co?

LidwienNews
24-03

RT @LidwienNews: #NieuwsInPerspectief
Shovelbestuurder uit #Geesteren veroordeeld voor mishandelen agenten bij boerenprotesten https://t.co?

J41963735
24-03

RT @LidwienNews: #NieuwsInPerspectief
Shovelbestuurder uit #Geesteren veroordeeld voor mishandelen agenten bij boerenprotesten https://t.co?

LidwienNews
24-03

#NieuwsInPerspectief
Shovelbestuurder uit #Geesteren veroordeeld voor mishandelen agenten bij boerenprotesten? https://t.co/HLR8pX2fLa

LohuisG
18-03

Prachtige hollandse luchten. Je proeft de lente!
De natuur ontwaakt.
#Langeveen #Geesteren https://t.co/rf1yisS5y9

Tuin61
18-03

Lunch in het hart van #BBBland. #Geesteren #Overijssel https://t.co/HBB2RHhSCH

MarcelTettero
18-03

Droneteams vd Vogelwerkgroep #Geesteren krijgt uitleg over nieuwe software die we dit jaar bij het vinden van? https://t.co/x0wCxcC2pj

MarcelTettero
16-03

1e kievitsei gem. Tubbergen
is 16 maart 2023 16.30 uur gevonden bij plasdras Hennie Blokhuis Langemaatsweg? https://t.co/NBEsZmJWUw

Gebruikerslogin