Nieuwe website: Mijn dorp in Overijssel

03-12-2023 om 18:14 uur

Mijn dorp in Overijssel ( onderdeel van de website www.geesteren1/Dorpsbelang/Algemeen)

Elk dorp in Overijssel is een verhaal apart. Maar waar precies zitten de verschillen en zijn er ook overeenkomsten? In 2022 is de O.V.K.K. begonnen aan het ontwikkelen van een website waarmee je dit kunt nagaan. Dit gebeurt samen met de Overijsselse dorpsbewoners. Alle dorpsraden en plaatselijke belangen hebben een enquête ontvangen waarin vragen werden gesteld over de karakteristieke eigenschappen van hun dorp, waarbij het vooral gaat om de sfeer en de beleving. Daarnaast ook vragen over het voorzieningenniveau en de wensen, die in het dorp leven. De website komt zo te bestaan uit een heuse portrettengalerij.

Maar dat is nog niet alles. Via een statistische trukendoos zal het mogelijk worden om dorpen met elkaar te vergelijken. Zo kun je erachter komen wat ze met elkaar gemeen hebben en wie weet: misschien kunnen dorpen met overeenkomsten elkaar helpen. Vandaar dat bij elk ervan de contactgegevens van het plaatselijk of dorpsbelang of de dorpsraad vermeld zal worden. De website is ontwikkeld in samenwerking met de Provincie Overijssel en is in 2023 operationeel gegaan via:                                                                                             

                                                                                             www.mijndorpinoverijssel.nl

Over deze website:

Mijn Dorp in Overijssel is een project van provincie Overijssel en de OVKK. Het doel van de database is dorpen met soortgelijke kenmerken, uitdagingen en kansen aan elkaar te verbinden.

Deze website wordt de komende tijd verder aangevuld.......................

Het weer

maandag 20 mei

20.0°

Ochtend 12.2°
Avond 20.0°
Nacht 15.0°
Min. 11.9°
Max. 20.7°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin