Samenwerking voor energiebesparing in Geesteren

03-12-2023 om 12:13 uur

Beste dorpsgenoten,

Nog niet iedereen is ermee bekend, maar er is een laagdrempelige manier voor inwoners om aanzienlijk te besparen op de energierekening. Dat kan door de verwarming waterzijdig in te regelen en de cv-temperatuur te verlagen. In veel woningen is de verwarming nog niet goed ingeregeld en staat de cv-temperatuur onnodig hoog.

 

 

Wanneer radiatoren en/of vloerverwarming niet goed zijn ingeregeld wordt het warme water vanuit de cv-ketel slecht over de radiatoren verdeeld. Is alles wel goed ingeregeld dan wordt het niet alleen aangenamer in de woning maar kan meestal ook de temperatuur van de cv-ketel omlaag waardoor er tussen de 15 en 20 procent gas bespaard wordt.

Om hier ruchtbaarheid aan te geven organiseert het Energieloket van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen in samenwerking met het buurtinitiatief ‘Gas Terug’ trainingsavonden. Tijdens deze avonden ontvangen inwoners informatie over hoe zij de verwarming optimaal kunnen inregelen en hiermee geld kunnen besparen.

Op dit moment staan er reeds twee trainingsavonden gepland:

-        Dinsdag 12 december - gemeente Tubbergen

o   Restaurant 't Oale Roadhoes in Tubbergen van 19.30 tot 21.30 uur.

-        Woensdag 13 december -gemeente Dinkelland

o   Gemeentehuis in Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur.

Ook een trainingsavond voor jullie dorp?

Ook willen wij graag andere dorpen uitnodigen om het initiatief te nemen een trainingsavond te organiseren. Het initiatief kan bijvoorbeeld door een dorpsraad, een duurzame stichting en/of een vereniging genomen worden (stuur deze e-mail daarom door). Het Energieloket van Dinkelland en Tubbergen en ‘Gas Terug’ zal in de organisatie ondersteunen.

Wat kan je van ons verwachten?

Tijdens een trainingsavond leren inwoners stap voor stap hoe ze de verwarming zelf kunnen inregelen. Marinus Doosje van ‘Gas Terug’ legt aan de hand van een video uit wat een inwoner kan doen, waarom én met welk resultaat. Aan het einde van de avond kunnen inwoners een speciale inregelkit lenen.

Mocht de trainingsavond nog niet afdoende zijn voor inwoners om hun verwarming en cv optimaal in te regelen, dan bieden we ook de mogelijkheid om een workshop aan huis te geven. Met een groepje inwoners gaan we dan praktisch aan de slag.

Wanneer?

In samenwerking met buurtinitiatief ‘Gas Terug’ is het voor de gemeenten Dinkelland en Tubbergen  in ieder geval nog mogelijk om in week 5 (29-jan-4feb) en week 6 (5-11feb) twee avonden te organiseren. Andere momenten zijn echter ook bespreekbaar.

Interesse? Neem dan contact met ons op:

-        Malissa Oude Sogtoen, per mail via m.oudesogtoen@noaberkracht.nl 

-        Jochem Besten, per mail via j.besten@noaberkracht.nl 

Voor vragen kunt u tevens bij bovenstaande contactpersonen terecht.

Laten we er samen voor zorgen dat er flink wat energie wordt bespaard in jullie dorp!

Ook namens Jochem Besten,

met vriendelijke groeten,

Malissa Oude Sogtoen

Projectleider Warmtetransitie

Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag.

Fysieke Leefomgeving | team duurzaamheid

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen werken samen om inwoners nog beter van dienst te kunnen zijn.

Dit doen zij onder de naam Noaberkracht.

Link naar instructievideo:     ==>       https://projects.zoomworks.nl/embed/projects/3ea82003fef40a7ea2f9bd1a?iv_branded=1

Het weer

maandag 20 mei

20.0°

Ochtend 12.2°
Avond 20.0°
Nacht 15.0°
Min. 12.0°
Max. 20.7°

Zon op: 03:29 uur
Zon onder: 19:29 uur

Meer weer

Gebruikerslogin