Verfraaiing entree Geesteren

09-02-2021 om 00:27 uur

Geesteren -  Sinds de officiële opening van het Leef- & Beweegpark Lutkeberg op 23 maart 2013 door gedeputeerde Hester May zijn er vele verbeteringen aangebracht. Een lang gekoesterde wens een vlaggenmast in combinatie met een led-kerstboom is dan nu ook eindelijk vervuld.

                                                             Zie voor het resultaat in  Leef- & Beweegpark Lutkeberg de bijlage......................

Dit werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit de Rabofonds 2020 van Rabobank Noord en West Twente voor de aanschaf van een vlaggenmast en het door tuincentrum Aloys Heerdink beschikbaar stellen van een led-kerstboom. Aanvankelijk gaf de stroomvoorziening vanuit de zonnepanelen problemen, doch die zijn door de aangrenzende buurtbewoner Jan Leus en Anton Schrijver van het Dorpsbelang vakkundig opgelost.

Gezien de vele reacties was dit een schot in de roos en de aanwonenden met de inwoners van Geesteren zijn blij met de geste van de Rabobank (ook gezien de maatschappelijke functie van de aanvraag) en de medewerking van tuincentrum Aloys Heerdink en ze hopen hier nog jaren van te mogen genieten.

Nu het Leef- & Beweegpark aantrekkelijker gemaakt en nagenoeg voltooid is kan deze gebruikt worden waarvoor deze destijds opgezet is, namelijk het creëren van een ontmoetingsplek om plezierig met elkaar om te gaan, elkaar te helpen en om zodoende een verbinding te leggen tussen jongeren en senioren. Het gaat dus niet om de stenen, doch om de sociale cement ertussen, de aantal geplaatste bewegingstoestellen én het groen.

Door deze ontmoetingsplek te creëren waar de inwoners zich thuis en waar ouderen zich veilig voelen, draagt het Dorpsbelang Geesteren bewust bij aan het vergroten van de sociale cohesie niet alleen in deze buurt, doch voor heel het dorp en de overige kerkdorpen in de gemeente Tubbergen.

BijlageGrootte
PDF icon Led-kerstboom.pdf228,63 KB

Het weer

zaterdag 2 maart

11.4°

Ochtend 7.9°
Avond 10.4°
Nacht 8.5°
Min. 7.3°
Max. 12.6°

Zon op: 06:16 uur
Zon onder: 17:13 uur

Meer weer

Gebruikerslogin