Droneteam van Vogelwerkgroep Geesteren kijkt terug op succesvol jaar

05-02-2023 om 21:32 uur

Het droneteam van Vogelwerkgroep Geesteren kijkt terug op een zeer succesvol 2022, waarin ze nog niet eerder zoveel eieren hebben gevonden in het gras- en akkerland.

Meer dan honderd eieren van weidevogels zag de camera van de weidevogeldrone voorbij komen. Dit maakte secretaris Anton Schrijver donderdagavond bekend op de eerste vergadering van dronepiloten, met het oog op het nieuwe voorjaar. Ook ontdekte het team van tien dronepiloten meer dan veertien reekalfjes, negen jonge haasjes en één fazant met kuikens.

Redden

Zij offerden bijna 100 uren van hun vrije tijd op voor het redden van dieren. Dit gebeurt in samenspraak en aanwezigheid van de eigenaar van het land. We werken vooral met lokale boeren die de weidevogels een warm hart toedragen. Om met de drone te kunnen vliegen startte de Vogelwerkgroep drie jaar geleden de succesvolle actie Red de Grutto.

Beter

Ze vliegen nu voor het vierde jaar met de drone, waarvan de software elke jaar verbetert. Binnenkort begint een nieuwe herhaaltraining bij Robor Electronics in Bentelo. De piloten krijgen ook een herhaalcursus boerenlandvogels aangeboden.

Het weer

zaterdag 3 juni

17.8°

Ochtend 9.0°
Avond 17.8°
Nacht 11.1°
Min. 8.8°
Max. 18.7°

Zon op: 03:15 uur
Zon onder: 19:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin