Oproep tot bijwoning van informatieavond over de bibliotheek Geesteren

31-10-2016 om 19:29 uur

Aan het begin van dit jaar is duidelijk geworden dat de vestigingen van de bibliotheek in Geesteren en Albergen gesloten gaan worden.

2 jaar geleden is een bezuiniging van €150000,- opgelegd aan het bestuur van Stichting Bibliotheek Tubbergen. Het sluiten van de 2 vestigingen is hiervan een gevolg.
Er is het afgelopen jaar heel veel over gesproken, het besluit is onomkeerbaar.

Woensdagavond 2 november wordt een bijeenkomst gehouden in Erve Kampboer waarvoor de leden van de bibliotheek uitgenodigd worden. De leden, in veel gevallen de ouders van de leerlingen van De Aloysiusschool,  worden door wethouder de Witte geïnformeerd over het waarom van de sluiting. Er wordt verslag gedaan van een onderzoek door Arcon, dat meer laat zien over ledenopbouw en leengedrag.

Alle belanghebbenden zijn welkom.

Het blijft niet bij deze uitleg, het blijft niet bij een schouder ophalen en berusting.
Veel belangrijker wordt het om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe we in Geesteren in het huidige gebouw na 1 januari 2017 een doorstart kunnen bewerkstelligen.

Er zijn mogelijkheden voor een doorstart, maar dan moeten er wel mensen opstaan die hieraan hun medewerking willen verlenen. Gedacht wordt aan een brede, maatschappelijke bibliotheek, een gebouw waar u boeken kunt lenen, waarin het fenomeen Bibliotheek op School gevestigd kan worden, waar een haal- en brengpunt gerealiseerd kan worden. Daarnaast zou er een bredere maatschappelijke functie aan het gebouw gegeven kunnen worden.
Hoe dat vorm moet gaan krijgen, is nog niet bekend, maar dat er mogelijkheden zijn is zeker.

Zijn er mensen in Geesteren die bereid zijn om samen met een kwartiermaker vorm en inhoud te geven aan de mogelijkheid om verder te gaan? 
Dat is de vraag die de leden deze avond voorgelegd krijgen.

Er is vertrouwen dat Geesteren de handschoen oppakt.
Is dat niet het geval dan wordt de realiteit dat een voorziening verdwijnt uit het dorp Geesteren, een voorziening  die decennia lang heeft bijgedragen aan de vorming en ontwikkeling van de kinderen, aan het plezier krijgen in het lezen van boeken.

Een bezorgde moeder schrijft: ” ... Het gaat er om dat de kinderen vanaf een jonge leeftijd in contact komen met boeken. Dat begint met voorlezen, dan voorzichtig zelf wat lezen en uiteindelijk meer ontdekken van de wereld vanuit romans en naslag werken. Kinderen die lezen hebben over het algemeen een voorsprong als het gaat om hun ontwikkeling en om de mogelijkheden daarna."

In dit citaat wordt exact aangegeven waar het om draait. Nemen we dit weg, laat Geesteren dit gebeuren? Steken we de handen uit de mouwen? 
Kom naar deze bijeenkomst in Erve Kampboer op woensdag 2 november om 20.30 uur en laat weten hoe u de toekomst ziet. 

Het weer

zondag 21 april

9.3°

Ochtend 1.9°
Avond 7.6°
Nacht 3.9°
Min. 1.6°
Max. 9.8°

Zon op: 04:21 uur
Zon onder: 18:41 uur

Meer weer

Gebruikerslogin