Peutergym op woensdagochtend

20-09-2016 om 17:19 uur

Vanaf 1 oktober zal Kinderopvang De Boerderij haar peutergym uitbreiden met nog een ochtend peutergym en wel op de woensdagochtend op peutergroep de Hooizolder. Naast de peutergym op de vrijdagochtend, die overigens wordt gegeven op indicatie,  kunnen nu ook alle kinderen van de woensdag peutergroep lekker actief bezig zijn op de Hooizolder. Mocht er plek over zijn, dan kunnen ook kinderen die normaal gesproken op een andere dag komen, zich hiervoor aanmelden.

In de peuter- en kleuterleeftijd vindt bij kinderen namelijk de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Hier leert een kind vaak de grondvormen van bewegen zoals lopen, rennen, kruipen, klimmen, klauteren, rollen, vallen, grijpen, gooien, vangen en springen. Bij de peutergym wordt door middel van spelletjes, liedjes en oefeningen een kind uitgelokt en gestimuleerd om de bewegingen te ontdekken. Tijdens de lessen staan samen spelen, doen en durven en nieuwe bewegingen leren centraal. De peutergym zal bestaan uit 45 minuten bewegen. Hier zal gebruik worden gemaakt van verschillende beweegthema’s passende bij het VVE Uk &  Puk thema. 

Lincy Brummelhuis, kinderfysiotherapeut van Kindercentrum Geesteren zal  deze peutergym gaan geven van 09.45 – 10.30 uur.

Bron: Kinderopvang De Boerderij

Het weer

donderdag 18 april

11.1°

Ochtend 1.6°
Avond 8.2°
Nacht 6.7°
Min. 1.3°
Max. 11.5°

Zon op: 04:28 uur
Zon onder: 18:36 uur

Meer weer

Gebruikerslogin