Toiletpottenrace spectaculair hoogtepunt van Geesterse Kermis

01-06-2012 om 09:32 uur

GEESTEREN - Vrijdagmiddag is het zo ver. Dan begint het festijn: De Geesterse Kermis. Hoogtepunt? De toiletpottenrace, op zondagmiddag in de feesttent.
"We zetten in de feesttent een parcours uit. Vervolgens moeten de deelnemers per gemotoriseerde toiletpot het parcours zo snel mogelijk afleggen", legt Michel Wallerbosch, bestuurslid van de Activiteitenvereniging Geesteren het concept uit. "Echt lachen. Het is de eerste keer dat we dit tijdens de kermis doen. We hoorden ervan en dachten: dit is echt iets voor ons dorp."
Het programma begint op vrijdag, met het bedrijvenuurtje. Dit begint om 16.00 uur in de tent. Om 18.00 uur wordt de kermis officieel geopend met het oplaten van ballonnen. 's Avonds is het de beurt aan de band Undercover. Vanaf 21.00 uur staat deze Geesterse formatie op de bühne en verzorgt de muzikale omlijsting tot in de kleine uurtjes. Op zaterdag is van 10.00 tot 12.00 uur is er rommelmarkt in het centrum. Vervolgens begint om 14.00 uur de kinderplaybackshow. 's Avonds staat het feest in het teken van rockmuziek, met de 'Geesterense Rockavond'. Acht Geesterse gelegenheidsbands staan dan op het podium. Het feest wordt zondag na de toiletpottenrace afgesloten met muziek van Toronto Drive inn. En uiteraard is er drie dagen kermis.

Het weer

vrijdag 29 maart

9.1°

Ochtend 6.7°
Avond 10.3°
Nacht 8.3°
Min. 6.0°
Max. 11.1°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin