AVG vraagt bevolking Geesteren om financiële steun.

30-04-2015 om 18:50 uur

Van "donkere wolken" boven de AVG is volgens woordvoerder Leon Oosterik geen sprake, maar zou het wel erg fijn zijn als de bevolking van Geesteren via donaties laat blijken nog altijd achter de organisatie te staan. Daarom ontvangt ieder huishouden in het dorp over enkele weken een brief met de vraag om geld te doneren.

 

Oosterik benadrukt dat de AVG (Activiteiten Vereniging Geesteren) niet kopje onder gaat, maar wel wat extra financiële armkracht kan gebruiken. Er zijn een aantal sponsoren, ook bedrijven uit Geesteren, gestopt. “Het is een vijver waarin iedereen zit te vissen. We gaan daarom een beroep doen op de bevolking van Geesteren om het bestaansrecht van de AVG te kunnen waarborgen”, legt Oosterik uit. Een ondernemersfonds zoals in Tubbergen sinds kort actief is, is nog niet aan de orde in Geesteren.

 

Er zal een brief huis-aan-huis verspreid gaan worden met de oproep tot een donatie, laat Oosterik weten. Hij vervolgt: “De AVG heeft door de jaren heen veel betekend voor vele verenigingen en de samenleving in Geesteren d.m.v. diverse acties. De AVG heeft als doel om nog jaren activiteiten te kunnen organiseren voor de samenleving van Geesteren. Hierbij hebben we echter wel de steun van onze inwoners nodig. Hopelijk geven de Geesternaren massaal gehoor aan deze brief, onder het motto: De schouders eronder, de AVG is weer Actief! De kerstmarkt, het kermisweekend, de sinterklaasintocht en Koningsdag zijn activiteiten die wij als AVG graag in stand willen houden en hopelijk denkt de bevolking van Geesteren hier ook zo over.”

 

Jubileumjaar

 

De AVG is druk doende om het programma rond te krijgen voor het kermisweekend van 5/6/7 juni 2015. “Dat weekend is voor ons de start van het jubileumjaar. Dit jaar pakken we flink uit, zo zal de witte feesttent verdwijnen en wordt er een groot podium geplaatst op het Kottinkplein. We zijn druk in de voorbereidingen samen met Zaal Kottink omtrent de invulling en de aankleding van het plein voor dit bijzondere weekend. Eén van de hoogtepunten moet de zaterdagavond gaan worden. Dit jaar hebben we de band The Euros (voorheen 30 EURO LIVE) weten vast te leggen”, vertelt Oosterik namens de AVG.

Bron: Activiteitenvereniging Geesteren

Het weer

zondag 23 juni

21.2°

Ochtend 13.4°
Avond 23.4°
Nacht 16.6°
Min. 11.8°
Max. 23.4°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin